ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Η Marussia και επίσημα εκτός από τα Grand Prix

F1: Η Marussia και επίσημα εκτός από τα Grand Prix

Η Marussia βγαίνει εκτός Formula 1 και όλοι ελπίζουν να μην ακολουθήσει η Caterham.

Δυστυχώς η Marussia δεν βρήκε αγοραστή και βγαίνει από τον κόσμο της Formula 1, χωρίς καν να ολοκληρώσει τη χρονιά του 2014. Όσοι ελπίζαμε να τη δούμε να επιστρέφει στο Grand Prix του Abu Dhabi το ξεχνάμε αφού η εταιρεία FRP Advisory LLP που έχει αναλάβει την διαχείριση της ομάδας ανακοίνωσε πως η ομάδα έκλεισε επίσημα και τα 200 άτομα προσωπικό έμειναν χωρίς δουλειά.

Μετά την HRT αυτή είναι άλλη μια απώλεια για την F1. Ελπίζουμε τα πράγματα για την Caterham να εξελιχθούν καλύτερα, η οποία ελπίζει μέσω «crowdfunding» να επιστρέψει στους αγώνες.

Η Marussia είχε ξεκινήσει την περιπέτειά της στην F1 το 2010 ως Virgin Racing. Στη συνέχεια η ιδιοκτησία της ομάδας πέρασε στα χέρια του Ρώσου επιχειρηματία Andrey Cheglakov.

«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μια επιχείρηση με τόση υποστήριξη στην Μ. Βρετανία και στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό αναγκάζεται να κλείσει της πόρτες της» δήλωσε ο O Geoff Rowley, της FRP Advisory LLP και πρόσθεσε:

«Η εταιρεία μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης τον περασμένο μήνα μετά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Έγιναν προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό για την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαδικασίας».

Σχετικές ειδήσεις