ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Rally Dakar 2015 2η ημέρα: Στην κορυφή ο Al-Attiyah

Rally Dakar 2015 2η ημέρα: Στην κορυφή ο Al-Attiyah

Ξεκίνησαν τα δύσκολα για τους αγωνιζόμενους στο ράλλυ Dakar. Η δεύτερη ημέρα «έφερε» τους Nasser Al-Attiyah (αυτοκίνητα) Barreda Bort (μοτοσυκλέτες) Eduard Nikolaev (φορτηγά) στις πρώτες θέσεις.


Μετά την πρώτη Ειδική Διαδρομή προσαρμογής το ράλλυ Dakar εμφάνισε τις πρώτες δυσκολίες .

Μοτοσυκλέτες

Ο Joan Barreda Bort (Honda) δείχνει φέτος πιο αποφασισμένος από ποτέ για να πάρει τη νίκη και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των αντιπάλων του πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη των μοτοσυκλετών. Ο Marc Coma είχε υπερβολική φθορά στα ελαστικά του και οδήγησε τα τελευταία 60 χλμ της διαδρομής σε πιο χαλαρό ρυθμό, με αποτέλεσμα να χάσει 12 λεπτά, ενώ ο νικητής της πρώτης Διαδρομής, Sam Sunderland, έχασε το δρόμο στο τελευταίο κομμάτι της Ειδικής και πέρασαν περίπου 2 ώρες για να τον ξαναβρεί. Έτσι, ο Paulo Goncalves (Honda),πέρασε δεύτερος και ο Ruben Faria (KTM) τρίτος.

Ouads


Στα Quads ο Rafal Sonik έκανε την αντεπίθεση του και κερδίζοντας την Ειδική Διαδρομή πέρασε μπροστά από τους Ignacio Casale και Sergio Lafuente. Όλοι οδηγούν τα Quads της Yamaha

Αυτοκίνητα


Η ποινή των 2 λεπτών που πήρε την Κυριακή όχι απλώς δεν «έριξε» τον Nasser Al-Attiyah αλλά φαίνεται να τον πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Ο οδηγός από το Κατάρ ανέβασε ρυθμό με το MINI.Κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά την Ειδική Διαδρομή επέστρεψε πανηγυρικά στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Η Διαδρομή είχε δραματικό τέλος, καθώς ο Orlando Terranova είχε έξοδο λίγο πριν από τον τερματισμό και έχασε πάνω από 20 λεπτά. Αυτό βοήθησε τα Toyota HiLux των Giniel de Villiers και Bernhard Ten Brinke να τερματίσουν στη δεύτερη και τρίτη θέση στη γενική κατάταξη. Για τα Peugeot ήταν άλλη μία δύσκολη ημέρα, με τον Calros Sainz να μένει στην έκτη θέση σχεδόν μισή ώρα πίσω, από τον πρώτο. Ο Stephane Peterhansel έχασε μία ώρα και είναι 22ος ενώ ο Cyril Despres έχασε δύο ακόμη θέσεις και είναι 24ος

Φορτηγά

Στα φορτηγά ο Eduard Nikolaev ήταν ταχύτερος με το ΚΑΜΑΖ και πέρασε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, μπροστά από τους Stacey (Iveco) και Mardeev (Kamaz).


Μετά την πρόκληση της τεράστιας δεύτερης Ειδικής Διαδρομής , η τρίτη ημέρα του αγώνα, θα περιλαμβάνει λιγότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα στο δρόμο από το San Juan προς το Chilecito. Βέβαια τα λιγότερα χιλιόμετρα δε σημαίνουν και λιγότερες προκλήσεις.

Σχετικές ειδήσεις