ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ραλλυ Dakar 2015 3η ημέρα: Η μαύρη σελίδα του Dakar

Ραλλυ Dakar 2015 3η  ημέρα: Η μαύρη σελίδα του Dakar

Ο θάνατος του Πολωνού αναβάτη Michal Hernik σκίασε τις πρωτιές των Matthias Walkner (νικητής της ημέρας στις μοτοσυκλέτες) Orlando Terranova (νικητής στα αυτοκίνητα) και Airat Mardeev στα φορτηγά.

Τα δυσάρεστα νέα έρχονται πρώτα. Ο θάνατος του 39χρονου αναβάτη Michal Hernik ανέβασε τα θύματα της διοργάνωσης στα 28. Ο Πολωνός βρέθηκε νεκρός κατά την διάρκεια της τρίτης ημέρας του Rally Dakar, ανάμεσα στις πόλεις San Juan και Chilecito, στο 206κτο χιλιόμετρο της διαδρομής. Ακόμη δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια του θανάτου μιας και ο αναβάτης δεν έφερε σημάδια χτυπήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φόραγε το κράνος του όταν βρέθηκε.

Όταν η οργάνωση έχασε το στίγμα του αναβάτη, αποφάσισε λίγα λεπτά μετά, να τον ψάξει. Το ελικόπτερο / ασθενοφόρο βρήκε τον αναβάτη 300 μέτρα μακριά από την διαδρομή. Δυστυχώς, ο γιατρός του ελικοπτέρου διαπίστωσε απλά τον θάνατό του.
Στα 39 του χρόνια, ο Michal Hernik έπαιρνε μέρος στο Dakar για πρώτη φορά και βρισκόταν στην 84η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο πρωτάρης στο Dakar Matthias Walkner με ΚΤΜ κέρδισε την Διαδρομή και ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας. Ο Αυστριακός αναβάτης άφησε πίσω του τον διάσημο Marc Coma. Πιο πίσω ο Joan Barreda Bort, (Honda) έκανε προσεκτικό αγώνα και διατήρησε την πρωτοπορία, στη γενική κατάταξη. Τον ακολούθησαν ο Paulo Goncalves,(Honda) και ο Matthias Walkner (ΚΤΜ).


Η κατηγορία των quads, είχε πρωταγωνιστή τον Αργεντινό Lucas Boretto (Honda). Κέρδισε την Ειδική Διαδρομή τερματίζοντας μπροστά από τους Sebastian Halperin και Rafal Sonik. Ο Sergio Lafuente παρέμεινε επικεφαλής της γενικής κατάταξης, (πέτυχε τον έκτο χρόνο).

Στα αυτοκίνητα, ο Orlando Terranova με το MINI έκανε την αντεπίθεσή του, κάλυψε το χαμένο χρόνο και κέρδισε την Διαδρομή. Στην Γενική Κατάταξη ο Al-Attyah (MINI) κρατά την πρώτη θέση, με διαφορά λίγο πάνω από 5 λεπτά από τον De Villiers (δεύτερος), ενώ ο Terrarnova πέρασε στην τρίτη θέση.

Τέλος στα Φορτηγά, ο Airat Mardeev κέρδισε την Ειδική με το ΚΑΜΑΖ και πέρασε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, αφήνοντας τον Ales Loprais (ΜΑΝ) στη δεύτερη θέση και τον Andrey Karginov (ΚΑΜΑΖ) στην τρίτη.


Η τέταρτη ημέρα του Rally Dakar θα φέρει τους αγωνιζόμενους στα σκληρά εδάφη της Χιλής και στα τελευταία χιλιόμετρα της Διαδρομής θα συναντήσουν και μερικούς αμμόλοφους.