ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ferrari: Τιμή ρεκόρ 14 εκατ ευρώ σε δημοπρασία (Photos&Video)

Ferrari: Τιμή ρεκόρ 14 εκατ ευρώ σε δημοπρασία (Photos&Video)

Δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ πωλήθηκε στη δημοπρασία της Artcurial Motorcars στην Έκθεση Retromobile 2015 η Ferrari που οδηγούσε ο Alain Delon.

Μια Ferrari 250 GT California Spyder που ανήκε στον Γάλλο ηθοποιό Alain Delon τη δεκαετία του 1960 πουλήθηκε στην τιμή των 14,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό το σπάνιο αυτοκίνητο (μία από τις 52 με μικρό μεταξόνιο μία από τις 37 με σκεπασμένα φανάρια) ήταν το σημαντικότερο κομμάτι της συλλογής του Roger Baillon, η οποία δημοπρατήθηκε από τον οίκο Artcurial. Η αξία της Ferrari είχε εκτιμηθεί ότι ανερχόταν από τα 9,5 έως και τα 12 εκατ, ευρώ.


Μαζί με τα έξοδα, ο αγοραστής -η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής- θα καταβάλει συνολικά ένα ποσό 16,3 εκατ. ευρώ. Το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2014 μαζί με άλλα θρυλικά οχήματα σε ένα κτήμα στη δυτική Γαλλία.

Επρόκειτο για την «ανακάλυψη του αιώνα». Ιδιοκτήτης της μοναδικής αυτής συλλογής αυτοκινήτων ήταν ο Roger Baillon, που απεβίωσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Επιχειρηματίας που απασχολούνταν με τις μεταφορές εμπορευμάτων είχε συλλέξει μοναδικά αυτοκίνητα.
Ο ίδιος φιλοδοξούσε να διασώσει την κληρονομιά της προπολεμικής αυτοκινητοβιομηχανίας και να ανοίξει ένα μουσείο στο κτήμα του έκτασης 7 στρεμμάτων, αλλά τα οικονομικά του δεν του το επέτρεψαν. Ωστόσο για σχεδόν μισό αιώνα αυτή η συλλογή των δεκάδων αυτοκινήτων παρέμενε κάτω από υπόστεγα.

Μία ιστορία 14.000.000 ευρώ

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν ο Gérard Blain. Όταν έφτασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 1961, ο Blain ήταν ήδη ένας καθιερωμένος ηθοποιός του κινηματογράφου. Ήταν 31 ετών, με περίπου είκοσι ταινίες στο ενεργητικό του και με... πάθος για τις ανοιχτές Ferrari.
Ο Blain πήγε αμέσως στο περίπτερο του Γάλλου εισαγωγέα (Franco-Britannic Autos) και ενδιαφέρθηκε για την εκπληκτική 250 GT California Spider SWB, σε σκούρο μπλε χρώμα με σκούρο μπλε hard-top και μαύρο δερμάτινο σαλόνι.

Η συγκεκριμένη Ferrari ( με αριθμό πλαισίου 2935GT ), που ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1961 είχε σταλεί κατευθείαν από τη Modena στον Παρισινό εισαγωγέα για την Διεθνή Έκθεση (5 - 15 Οκτωβρίου 1961).

Η Ferrari αγοράστηκε άμεσα από τον Gérard Blain και καταχωρήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1961, στο όνομα και τη διεύθυνση του (9 rue de Siam, Paris XVIe διαμέρισμα), με αριθμό κυκλοφορίας 88, LR 75.

Ο Alain Delon, ήταν από την ίδια γενιά με τον Gérard Blain, και τα σπορ αυτοκίνητα ήταν σαφώς μέρος της κουλτούρας της εποχής. Το αυτοκίνητο ενθουσιάζει τον Alain Delon τόσο που το αγοράζει άμεσα και το κυκλοφορεί στο Μονακό, (με αριθμό κυκλοφορίας 4452 MC). Αντίγραφο των εγγράφων καταχώρησης στο Μονακό στο όνομα του ηθοποιού αποκαλύπτει ότι το καταχώρισε στις 23 Μαΐου 1963, στο Πριγκιπάτο.

Η Ferrari ήταν «μαζί» με τον Delon τη στιγμή που η καριέρα του είχε απογειωθεί. Όμορφος, γοητευτικός και ταλαντούχος,οι παραγωγοί επωφελήθηκαν από αυτό το σύνολο κρατώντας τον απασχολημένο με πολλές ταινίες. Το 1963, πρωταγωνίστησε με την Jane Fonda στο Les Félins (Joy House). Το επόμενο έτος, εμφανίστηκε με την Shirley MacLaine στην La Rolls Royce Jaune (Η κίτρινη Rolls-Royce). Πολλές φωτογραφίες τον δείχνουν με τις δύο αυτές σταρ στην Ferrari.

Το 1964, ο Alain Delon και τη σύζυγό του Nathalie ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια. Ο ηθοποιός πήρε το αυτοκίνητο μαζί του. Τον Ιούλιο του 1965, ο Alain Delon «χώρισε» με την Ferrari, αναθέτοντας την πώλησή της στην εταιρία του Michel Maria Urman Automobiles, 40 bis rue Guersant, Paris XVIIe.

Σχετικές ειδήσεις