ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KTM: Νίκη για τον J.Walker στο Hell Gate Hard Enduro (photo)

KTM: Νίκη για τον J.Walker στο Hell Gate Hard Enduro (photo)

Ο Εργοστασιακός Αναβάτης της Red Bull KTM, Jonny Walker κέρδισε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες Enduro.

Ο Βρετανός πάλεψε όχι μόνο με τις συνηθισμένες διαβολικές συνθήκες της πίστας, αλλά και με τον πολύ άσχημο καιρό. Οι αναβάτες έπρεπε να μάχονται ενάντια στην σκληρή βροχή και τελικά στο χιόνι, στα βουνά της Τοσκάνης πάνω από την Lucca στην Ιταλία.

Ο δυνατός Ισπανός Mario Roman και ο Αυστριακός Lars Enöckl ανέβηκαν στο βάθρο που ήταν γεμάτο ΚΤΜ, σε έναν αγώνα όπου στην εκκίνηση στήθηκαν πάνω από εκατό αναβάτες και στον τελικό έφτασαν μόλις 14, στο τρομακτικό Hell’s Peak.

Ο Jonny Walker πήρε το προβάδισμα το απόγευμα/βράδυ με την εκκίνηση και οδήγησε πρώτος μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Απο εκεί και μετά κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα. Ο Ισπανός Roman και ο Αυστριακός Enöckl έδωσαν την δική τους μάχη για την δεύτερη θέση και τελικά ο Ισπανός κατάφερε να ανέβει στην δεύτερη θέση του βάθρου.
«Αυτός είναι ο δυσκολότερος αγώνας που έχω τρέξει ποτέ» δήλωσε ο Walker στον τερματισμό.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην εκρητική καριέρα του Walker. Ο αντίπαλος, εχθρός και συνάδελφος, Graham Jarvis ήταν ασφυκτικά πιεστικός στον αγώνα και ο αναβάτης που κέρδιζε όλες τις εκδηλώσεις από το 2011 και μετά. O Jarvis τελικά δεν κατάφερε να τερματίσει μετά από μια πτώση της μοτοσυκλέτας στα νερά.

Η νίκη του Walker ήρθε μετά την πρόσφατη νίκη του στον εναρκτήριο αγώνα Ales Trèm Extreme Enduro της Γαλλίας. Μια εξαιρετική χρονιά ήταν και το 2014 αφού κέρδισε το Red Bull Hare Scramble Erzbergrodeo και το Red Bull Romaniacs.

Ο Jonny, που συμμετέχει επίσης στους αγώνες SuperEnduro, οδηγεί μια KTM 300 EXC δίχρονη στους αγώνες extreme και τετράχρονη 300 EXC στους αγώνες indoors.

Σχετικές ειδήσεις