ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό SUV Coupe της Renault

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό SUV Coupe της Renault

Από του χρόνου η γκάμα της γαλλικής εταιρείας θα περιλαμβάνει μάλλον ένα κομψό SUV κουπέ που δεν θα διαφέρει μάλλον από το ΧΜ3 Inspire των φωτογραφιών μας.

Του Γιάννη Σκουφή

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Σεούλ στην Νότιο Κορέα, η Renault Samsung μια κοινοπραξία στην οποία η γαλλική εταιρεία κατέχει το 80% της, παρουσίασε το πρωτότυπο XM3 Inspire που βλέπετε. Και το οποίο έχει πολλά κοινά με το Renault Arkana που είχε εμφανιστεί πέρυσι στη Μόσχα.

Το κομψό SUV Coupe είναι μεν και πάλι στο επίπεδο του πρωτότυπου αλλά δεν δείχνει να απέχει και πολύ από την κανονική παραγωγή. Η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να ξεκινήσει από το 2020 και μάλιστα όχι μόνο για τις αγορές της Νότιας Κορέας ή της Ρωσίας αλλά και για τις ευρωπαϊκές. Και αυτό γιατί μια αντίστοιχη έκδοση του Kadjar θα ήταν σίγουρα καλοδεχούμενη στη γκάμα της Renault. Ειδικά από τη στιγμή που τα SUV Coupe αυξάνουν συνεχώς σε δημοτικότητα και μέχρι στιγμής σχεδόν αποκλειστικά από premium και όχι μαζικούς κατασκευαστές.

Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση και η έκδοση κουπέ θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο του Kadjar και ενδεχόμενα θα χρησιμοποιεί τα καινούργια σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που έχουν εξελιχθεί από κοινού με τη Mercedes.

Σχετικές ειδήσεις