FUN TIME

Ο εξευτελισμός μιας Ελληνίδας

Ο εξευτελισμός μιας Ελληνίδας

Ακραία ρατσιστική συμπεριφορά αντιμετώπισε μια Ελληνίδα από τους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας Aer Lingus, καθώς την ανάγκασαν να κάνει τεστ γλωσσομάθειας, προκειμένου να της επιτρέψουν να ταξιδέψει.


Η ιστορία της Χρύσας Ντισλή έχει γίνει πρώτο θέμα στα Ιρλανδικά ΜΜΕ . Πιο συγκεκριμένα η Ελληνίδα υποχρεώθηκε από τον υπάλληλο της εταιρεία να συμπληρώσει ένα ακατανόητο τεστ γλωσσομάθειας, στα Αγγλικά και στα Ελληνικά ώστε να της επιτρέψουν να ταξιδέψει στην Ιρλανδία.

Όπως αναφέρει η γυναίκα η οποία είναι κάτοικος Ιρλανδίας από το 1998 είχε ταξιδέψει στην Βαρκελώνη και επέστρεφε στην Ιρλανδία. Κατά το καθιερωμένο Check in οι άνθρωποι της Aer Lingus την έβαλαν να συμπληρώσει δυο ερωτηματολόγια, ένα στα αγγλικά και ένα στα ελληνικά με την δικαιολογία, πως «αυτό το κάνουμε γιατί αρκετοί από την χώρα σας έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα»

Η γυναίκα όπως ήταν φυσικό αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της εταιρείας, να κατεβάσουν τις αποσκευές της από το αεροπλάνο, ενώ αρνήθηκαν να κοιτάξουν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Εν συνεχεία η κ. Ντισλή και καθώς είδε πως δεν ήταν αδύνατο να ταξιδέψει με άλλο τρόπο αναγκάστηκε να συμπληρώσει τα έντυπα. Μετά την συμπλήρωση των τεστ η Ελληνίδα ζήτησε από τους υπαλλήλους αντίγραφα των εγγράφων, κάτι το οποίο της αρνήθηκαν με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για εσωτερικά έγγραφα.

Ο εξοργισμένος σύζυγός έβγαλε φωτογραφία τα τεστ με το κινητό του, κάτι το οποίο κατάλαβαν οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας και κάλεσαν την αστυνομία.

Η κ. Ντισλή υπέβαλε καταγγελία στις αερογραμμές και της ζήτησαν συγνώμη για την αναστάτωση συμπληρώνοντας όμως πως πρόκειται για μια νόμιμη διαδικασία, αφού στο παρελθόν έχουν βρεθεί πολλά ελληνικά διαβατήρια με πλαστά στοιχεία.

Το τεστ περιείχε τα εξής ερωτήματα:

AER LINGUS TEST SAMPLE LANGUAGE QUESTIONS

1. Please write your forenames and family name in capital letters.

2. Please underline the numbers twelve and sixty-five: 12, 18, 24, 37, 41, 49, 57, 65, 73, 89.

3. Please write down in the following order: your date of birth, place of birth and today’s date.

4. Please point to the last page and to your photograph in the document before you.

5. Please show me any cash you have in your possession.

6. Please sketch a ladder and a triangle.

7. Please read out the script on the page of your document indicated.

8.What is your travel destination? (The Greek version asks "Where are you going to in England?")