ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαθμολογία Super League: Ο τίτλος στο «χέρι» του ΠΑΟΚ – Όλα κρίνονται στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης

Βαθμολογία Super League: Ο τίτλος στο «χέρι» του ΠΑΟΚ – Όλα κρίνονται στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης

Super League: Προσπέρασμα του ΠΑΟΚ και κορυφή για τους Θεσσαλονικείς που με νίκη επί του Άρη στο ντέρμπι της πόλης τελευταία αγωνιστική, στέφονται πρωταθλητές!

Ανατροπή στην συναρπαστική Super League μετά την 9η αγωνιστική. Μία… στροφή πριν το τέλος της σεζόν, ο ΠΑΟΚ γίνεται το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, έχοντας πλέον την κατάσταση στα χέρια του. Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε 4-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και έκανε το χρέος του. Παίρνοντας παράλληλα και το… δώρο που ήθελε από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Εκεί ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ κι έτσι αυτόματα «γκρέμισε» την Ένωση από την κορυφή, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν. Έτσι οι Θεσσαλονικείς είναι πρωτοπόροι με 77 βαθμούς, όντας στο +2 από την ΑΕΚ. Και τα πάντα θα κριθούν τελευταία αγωνιστική στο σούπερ ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Άρης θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ τελευταία αγωνιστική, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν μόνο νίκη για να πάρουν τον τίτλο, τη στιγμή που ο Άρης σαφώς έχει στόχο να του «κόψει» τη χαρά παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς. Η ΑΕΚ την ίδια ώρα αναμένεται να έχει εύκολο έργο με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αλλαγή δεδομένων έχουμε και στην προσπάθεια αποφυγής της τέταρτης θέσης. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον τρίτος προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό και τα πάντα θα κριθούν στη Λεωφόρο τελευταία αγωνιστική. Εκεί όπου οι «πράσινοι» φιλοξενούν τους Πειραιώτες και θέλουν μόνο νίκη για να βγουν τρίτοι, ενώ ο Ολυμπιακός και με ισοπαλία τερματίζει στη θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αποτελέσματα 9η αγωνιστική

Λαμία-Άρης 2-4

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΠΑΟΚ (35) 77

2.ΑΕΚ (35) 75

3.Ολυμπιακός (35) 73

4.Παναθηναϊκός (35) 71

5.Άρης (35) 55

6.Λαμία (35) 35

Τελευταία Αγωνιστική (10η)

Κυριακή 19 Μαϊου

ΑΕΚ-Λαμία 20:00

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20:00

Άρης-ΠΑΟΚ 20:00