ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει στο σινεμά με ιστορικό δράμα

Κέβιν Σπέισι
Αυτός θα είναι ο πρώτος κεντρικός ρόλος του Κέβιν Σπέισι σε ταινία, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση το 2017
AP

Το «1242 – Gateway to the West» με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισι, αφηγείται την ιστορία του εγγονού του Τζένγκις Χαν.

O Κέβιν Σπέισι επιστρέφει με το ιστορικό δράμα «1242 – Gateway to the West», το οποίο θα αναζητήσει αγοραστή στην Αγορά των Καννών την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα φιλμ σε συμπαραγωγή Ηνωμένου Βασιλείου, Ουγγαρίας και Μογγολίας και αποτελεί τον πρώτο μεγάλο πρωταγωνιστικό ρόλο του του Σπέισι μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπισε το 2017 για σεξουαλική παρενόχληση. Αφού απολύθηκε τότε από το House of Cards του Netflix, η πόρτα του Χόλιγουντ έμεινε έκτοτε ερμητικά κλειστή για τον διάσημο ηθοποιό.

Στο καστ συμμετέχουν ακόμα οι ηθοποιοί Έρικ Ρόμπερτς, Κρίστοφερ Λάμπερτ, Τέρενς Σταμπ, κ.ά. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο βετεράνος Ούγγρος σκηνοθέτης, Πίτερ Σόος, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν οι Άρον Χόρβαθ και Τζόαν Λέιν.

Όσον αφορά την υπόθεση, η ταινία αφηγείται την ιστορία του εγγονού του Τζένγκις Χαν, Μπατού Χαν ο οποίος εξελέγη αρχιστράτηγος του δυτικού τμήματος της Μογγολικής αυτοκρατορίας.

Ο Μπατού Χαν, ένας ικανός διοικητής του στρατού κέρδισε μάχες από την Κίνα έως την Περσία ενώ του δόθηκε η ευθύνη για την εισβολή στην Ευρώπη. Ωστόσο, το 1242 ήρθε αντιμέτωπος με έναν βαθιά πνευματικό άνδρα και ένα κάστρο στην Ουγγαρία που σταμάτησε την εισβολή του στην Ευρώπη και τελικά προκάλεσε την πτώση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπέισι έχει γυρίσει ακόμα μια ταινία στην Ιταλία με τίτλο «The Man Who Drew God». Πρόκειται για ένα ιταλικό δράμα για την παιδοφιλία, με συμπρωταγωνίστρια τη Φέι Ντάναγουεϊ και σκηνοθέτη τον Φράνκο Νέρο.

Διαβάστε επίσης

O Κέβιν Σπέισι πρέπει να πληρώσει 31 εκατ. δολάρια στην παραγωγή του House of Cards

Η Φέι Ντάναγουεϊ αντικαθιστά τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ στη νέα ταινία με τον Κέβιν Σπέισι