ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – Ανακοινώθηκε η 2η σεζόν του «Wednesday»

Wednesday netflix
Netflix

Με ένα βίντεο στα social media, το Netflix ανακοίνωσε ότι το Wednesday επιστρέφει σύντομα με τη δεύτερη σεζόν.

Εξαιρετικά νέα για τους θαυμαστές της επιτυχημένης σειράς του Netflix, «Wednesday», καθώς η σειρά ανανεώθηκε επίσημα και για δεύτερη σεζόν. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς μόλις η σειρά κυκλοφόρησε στην υπηρεσία streaming, το κοινό ερωτεύτηκε την σκοτεινή και μυστηριώδη κόρη της οικογένειας Άνταμς.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός βίντεο από το Netflix που παρουσιάζει την Wednesday (Jenna Ortega) να περιγράφει όσα πέρασε τον τελευταίο καιρό και να σχολιάζει το virality της σειράς, συμπεριλαμβανομένου του viral χορού της.

«Τις τελευταίες εβδομάδες με έχουν κυνηγήσει, με έχουν στοιχειώσει και με μιμήθηκαν εκατομμύρια φορές στα social media», ακούγεται να λέει η Wednesday στο βίντεο της ανακοίνωσης. «Είναι ξεκάθαριο βασανιστήριο», σχολιάζει, ευχαριστώντας αμέσως μετά τους φαν της, υπό τους ήχους του τραγουδιού Bloody Mary της Lady Gaga που έντυσε όλα τα βίντεο των TikTokers που μιμήθηκαν τις σπασμωδικές κινήσεις του αλλόκοτου χορού της.

«Το παγκόσμιο φαινόμενο θα επιστρέψει», αναφέρει το Netflix στο βίντεο που δημοσίευσε και το οποίο είναι ντυμένο με πλάνα από την πρώτη σεζόν αλλά και στιγμιότυπα που δείχνουν τον παροξυσμό των θαυμαστών της έφηβης κόρης των Άνταμς, καθώς χαιρετούν τον σκηνοθέτη της σειράς Τιμ Μπάρτον, μεταμφιεσμένοι σε Wednesday.

Ωστόσο, το βίντεο κλείνει με τη Wednesday να κοιτάζει το φακό με το παγερό και σκοτεινό της ύφος που τόσο αγαπήσαμε και να μας πετάει… κατάμουτρα όπως μόνο εκείνη ξέρει ότι «ειλικρινά, εύχομαι να με ένοιαζε περισσότερο».

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι λίγο νωρίτερα σήμερα, το Netflix είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο με τη Wednesday να γράφει στη γραφομηχανή της τη λέξη «the end» (τέλος) βάζοντας ένα ερωτηματικό στο τέλος…

Η ανανέωση για μια δεύτερη σεζόν ήταν παραπάνω από σίγουρη, ενώ η ανακοίνωση ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες που ήθελαν να έρχεται ήδη τις πρώτες μέρες του 2023. Όπερ και εγένετο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή η δημοφιλής σειρά είναι στο Top 10 του Netflix για έκτη εβδομάδα σε 93 χώρες του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Μάλιστα, στις τρεις εβδομάδες από την κυκλοφορία της, η σειρά είχε ξεπεράσει τις 1 δισεκατομμύριο ώρες τηλεθέασης, σαρώνοντας τα ρεκόρ. Επίσης, βρίσκεται στην κορυφή του εβδομαδιαίου Top 10 που ανακοινώνει το Netflix και στη δεύτερη θέση, πίσω από το Stranger Things, της λίστας με τις 10 πιο επιτυχημένες αγγλόφωνες σειρές στην ιστορία του Netflix.

H Jenna Ortega, έχει αναδειχτεί σε νέο είδωλο και έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές και θετικά σχόλια για την ερμηνεία της στην κωμική σειρά τρόμου του Μπάρτον την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως μια πιο σκοτεινή εκδοχή του Χάρι Πότερ.

Για την ιστορία, η σειρά των 8 επεισοδίων που έχει κάνει όλο τον πλανήτη να χορεύει στους ρυθμούς της Wednesday, αποτελεί το τηλεοπτικό ντεμπούτο του θρυλικού Τιμ Μπάρτον και νέο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας.

Τι θα μπορούσαμε να δούμε στη δεύτερη σεζόν; (Ακολουθούν σπόιλερ)

Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα που θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε. Η δεύτερη σεζόν θα μπορούσε να πιάσει την ιστορία από το σημείο με τον μυστηριώδη stalker που ξεπετάγεται λίγο πριν το φινάλε.

Στο τέλος της πρώτης σεζόν, η Wednesday λαμβάνει απειλητικά μηνύματα που αποστέλλονται από έναν άγνωστο αριθμό στο νέο smartphone που της έχουν χαρίσει, τη στιγμή που εγκαταλείπει το Nevermore. Καθώς κοιτάζει τα μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φωτογραφιών της να πίνει καφέ, διαβάζει: «Σε παρακολουθώ» και συνειδητοποιεί με ευχαρίστηση ότι έχει τον «πρώτο της stalker».

Η ταυτότητα αυτού του stalker θα μπορούσε λοιπόν να είναι το κύριο μυστήριο για τη δεύτερη σεζόν, χωρίς βέβαια να λείπουν και άλλα άλυτα νήματα πλοκής.

Μπορεί επίσης να υπάρξει περισσότερος τηλεοπτικός χώρος για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Άνταμς γενικά. Η Morticia (Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς) και ο Gomez Addams (Λούι Γκούζμαν), μαζί με τον μικρότερο αδερφό της Wednesday, Pugsley (Ισαάκ Ορτόνες), βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο στην πρώτη σεζόν.

Το παραπάνω σενάριο πράγματι επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη. Ο συν-δημιουργός της σειράς Μάιλς Μίλαρ έχει αναφέρει ότι μια δεύτερη σεζόν θα έθετε περισσότερα μέλη της οικογένειας στο προσκήνιο, ενώ θα κρατούσε το επίκεντρο της σειράς την Wedneday. «Αισθανθήκαμε σαν να αγγίξαμε επιφανειακά αυτούς τους χαρακτήρες και οι ηθοποιοί είναι τόσο καταπληκτικοί σε αυτούς τους ρόλους», δήλωσε ο Μίλερ στο TVLine. «Η Κάθριν είναι, νομίζω, μια εμβληματική Morticia. Η σχέση μεταξύ της Wednesday και της Morticia είναι επίσης σημαντική για την σειρά και η ιδέα ότι η Wednesday προσπαθεί να χαράξει το δικό της μονοπάτι έξω από την οικογένεια είναι σημαντική» πρόσθεσε.

Ο Μίλερ εξήγησε ακόμα ότι «αν ήταν να έχουμε μια δεύτερη σεζόν σίγουρα θέλουμε να παρουσιάσουμε την οικογένεια όπως κάναμε σε μερικά επεισόδια αυτού του κύκλου».

Όσον αφορά την Wednesday, οι τηλεθεατές θα την έβλεπαν να προχωράει παρακάτω. «Η σειρά είναι πραγματικά για ένα κορίτσι που βλέπει τον κόσμο ασπρόμαυρο και μαθαίνει ότι υπάρχουν αποχρώσεις του γκρι. Νομίζω ότι όπως κάθε σχέση ή κάθε φιλία, μπορεί να περιπλέκεται από άλλους παράγοντες. Ποτέ δεν πρόκειται να είναι ομαλή πλεύση. Και πραγματικά μαθαίνει να πλοηγείται στα σκαμπανεβάσματα της φιλίας».

Η πρώτη σεζόν του Wednesday είναι ήδη διαθέσιμη στο Netflix.

Διαβάστε επίσης

Το πιο αποτυχημένο τατουάζ της Wednesday και ο λόγος που έγινε viral

Όταν ο Χάνιμπαλ Λέκτερ συνάντησε τη Wednesday Addams

To «Wednesday» του Netflix είναι το νέο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας

Η Jenna Ortega είχε Covid στα γυρίσματα του viral χορού της Wednesday