ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Κάννες στρώνουν κόκκινο χαλί στον Τζόνι Ντεπ: Η νέα του ταινία θα ανοίξει το φεστιβάλ

Τζόνι Ντεπ ως Λουδοβίκος ΙΕ
O Τζόνι Ντεπ ως Λουδοβίκος ΙΕ στην ταινία Jeanne du Barry που θα ανοίξει το Φεστιβάλ των Καννών
Instagram Maiwennofficial

Ο βασιλιάς επιστρέφει στο θρόνο του με κάθε επισημότητα. Η ταινία Jeanne du Barry με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ ως Λουδοβίκο ΙΕ, θα ανοίξει το 76ο Φεστιβάλ των Καννών.

Η βιομηχανία του κινηματογράφου στρώνει το κόκκινο χαλί για την επιστροφή του Τζόνι Ντεπ με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα.

Η ταινία Jeanne du Barry, σε σκηνοθεσία Maïwenn, με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ, θα ανοίξει το 76ο Φεστιβάλ των Καννών και θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα. Η έκτη μεγάλου μήκους της Maïwenn θα παρουσιαστεί την Τρίτη 16 Μαΐου στη μεγάλη οθόνη του Grand Théâtre Lumière. Το Jeanne du Barry θα βγει την ίδια μέρα και στις γαλλικές αίθουσες.

Σημειώνεται ότι το φιλμ σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ μετά τις δικαστικές διαμάχες του με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ και τις κατηγορίες για κακοποίηση και ενδοοικογενειακή βία, γεγονός που έκλεισε -με κρότο- τις πόρτες του Χόλιγουντ για τον ηθοποιό. Θυμίζουμε ότι τελευταία ταινία του Ντεπ ήταν το Minamata του 2020.

Στο επερχόμενο ιστορικό δράμα, ο Ντεπ θα υποδυθεί τον Βασιλιά Λουδοβίκο ΙΕ. Η ταινία εξιστορεί την ιστορία της τελευταίας ερωμένης του βασιλιά της Γαλλίας Μαντάμ ντυ Μπαρί (Jeanne du Barry), η οποία ενώ γεννήθηκε φτωχή κατάφερε να ανέβει κοινωνικά χρησιμοποιώντας την ευφυΐα της και να γίνει η αγαπημένη σύντροφος του Λουδοβίκου XV. Ο βασιλιάς την έφερε στο παλάτι των Βερσαλλιών για να ζήσει κοντά του, παρόλο που δεν ήταν ευγενής.

Ο Λουδοβίκος ΙΕ, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «ο αγαπητός», πέθανε τελικά ως αντιδημοφιλής βασιλιάς αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά. Βασίλεψε για 59 χρόνια, τα περισσότερα στην ιστορία της Γαλλίας μετά από τον Λουδοβίκο XIV.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει: Η Jeanne Vaubernier, μια νεαρή της εργατικής τάξης, πεινασμένη για κουλτούρα και ευχαρίστηση, χρησιμοποιεί την εξυπνάδα και τη γοητεία της για να σκαρφαλώσει ένα προς ένα τα σκαλιά της κοινωνικής κλίμακας. Γίνεται η αγαπημένη του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΕ ο οποίος, αγνοώντας την ιδιότητά της ως εταίρας, ανακτά μέσω αυτής την όρεξή του για ζωή. Ερωτεύονται παράφορα. Κόντρα σε κάθε ευπρέπεια και εθιμοτυπία, η Jeanne μετακομίζει στις Βερσαλλίες, όπου η άφιξή της σκανδαλίζει το την Αυλή.

Στο πλευρό του Ντεπ θα είναι η ίδια η Μαϊγουέν Λε Μπεσκό, η οποία υποδύεται τη διάσημη ερωμένη του Λουδοβίκου.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Ντεπ μιλούσε ελάχιστα γαλλικά πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα καταφέρει με την προφορά.

Το επερχόμενο δράμα εποχής θα κυκλοφορήσει στο γαλλικό Netflix, 15 μήνες μετά την πρεμιέρα του στους κινηματογράφους. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας σε διανομή της Spentzos Film.

Στο Φεστιβάλ των Καννών θα παρουσιαστούν επίσης το Killers of the Flower Moon όπως και το νέο Ιντιάνα Τζόουνς Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Μαΐου 2023.

Διαβάστε επίσης


Ο Τζόνι Ντεπ αποσύρθηκε στην αγγλική ύπαιθρο: «Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου»

Τζόνι Ντεπ: Έγινε ζωγράφος και βγάζει μία περιουσία πουλώντας πορτρέτα διασήμων

Οι Hollywood Vampires των Άλις Κούπερ και Τζόνι Ντεπ έρχονται στη γειτονιά μας

Η μεταμόρφωση του Τζόνι Ντεπ σε βασιλιά Λουδοβίκο: Πρώτες φωτογραφίες

Τζόνι Ντεπ: Αγνώριστος στη νέα του ταινία ως Λουδοβίκος XV