ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τζόνι Ντεπ «έριξε» πόρτα στη «Συμμορία των 11» - Ο ρόλος που απέρριψε

Τζόνι Ντεπ
Ο Τζόνι Ντεπ έχει μετανιώσει που αρνήθηκε την πρόταση για το Ocean's Eleven
AP

O Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε ότι οι ηθοποιοί Τζόνι Ντεπ και Μαρκ Γουόλμπεργκ απέρριψαν ρόλο στην επιτυχημένη ταινία Ocean’s Eleven.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μιλάει για μερικούς από τους αστέρες του Χόλιγουντ που αρνήθηκαν να παίξουν στην ταινία Ocean’s Eleven.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM 2023, ο Κλούνεϊ και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ μίλησαν για την επιτυχημένη ταινία του 2001, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, πως ο Τζόνι Ντεπ και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ ήταν σε συζητήσεις για να υποδυθούν τον Linus, τον ρόλο που τελικά πήγε στον Ματ Ντέιμον.

«Ο Στίβεν μόλις είχε κάνει τα Erin Brockovich και Traffic και ήταν υποψήφιος για τη σκηνοθεσία και των δύο ταινιών» δήλωσε ο Κλούνεϊ, μέσω του Entertainment Weekly. «Έτσι οι άνθρωποι ήθελαν πραγματικά να δουλέψουν με τον Στίβεν».

Ωστόσο, ο Σόντεμπεργκ πρόσθεσε ότι υπήρχαν και ορισμένοι ηθοποιοί που απέρριψαν την πρόταση του ρόλου με τον Κλούνεϊ να λέει: «Το έκαναν. Μερικοί πολύ διάσημοι άνθρωποι μας είπαν να ξεκουμπιστούμε αμέσως. Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζόνι Ντεπ. Υπήρχαν κι άλλοι. Το μετανιώνουν τώρα. Όπως μετανιώνω εγώ που έκανα τον Μπάτμαν».

Ο σκηνοθέτης υπενθύμισε ότι η ιδέα της δημιουργίας του Ocean's Eleven ήρθε καθώς έψαχνε να συνδυάσει τη δουλειά που έκανε με τις ανεξάρτητες και με τις mainstream ταινίες του Χόλιγουντ μεγάλου προϋπολογισμού εξηγώντας πως ήθελε κάνει ταινίες που μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σε πολλές αίθουσες.

«Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε πού βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή. Τα στούντιο έκαναν πολύ μεγάλες, ευρείες -όχι πολύ καλές- ταινίες εκείνη την εποχή. Ο Στίβεν είχε αυτή την ιδέα να προσπαθήσει να εμφυσήσει όλο αυτό το ανεξάρτητο κινηματογραφικό υλικό που όλοι αυτοί οι νέοι κινηματογραφιστές μάθαιναν πίσω από τα συστημικά στούντιο. Επρόκειτο να επιστρέψει στα πράγματα που γινόντουσαν από το 1964 έως το 1975», εξήγησε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ocean's Eleven

Η Συμμορία των Έντεκα (Ocean's Eleven) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ κυκλοφόρησε το 2011 και αποτελεί remake της ομότιτλης ταινίας του 1960.

Το καστ συγκεντρώνει ένα all star cast ηθοποιών όπως οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ και η Τζούλια Ρόμπερτς. Η ταινία έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως και απέσπασε θετικές κριτικές.

Ο Σόντερμπεργκ σκηνοθέτησε και τις δύο συνέχειες που ακολούθησαν, Η Συμμορία των Δώδεκα (Ocean's Twelve) το 2004 και Η Συμμορία των Δεκατριών (Ocean's Thriteen) το 2007.

Διαβάστε επίσης

Τζόνι Ντεπ: Σε ποια πασίγνωστη ταινία πληρώθηκε μια περιουσία για να πει 150 λέξεις

Νέα ταινία του Στίβεν Κινγκ έκανε το κοινό να ουρλιάζει από τρόμο - Ξαναμπήκε στο μοντάζ

Άνα ντε Άρμας: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η έκπληξη στον πατέρα της

Ο Νίκολας Κέιτζ έφαγε ζωντανή κατσαρίδα για τις ανάγκες ταινίας και το μετανιώνει για μια ζωή