ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αισχύλεια 2011 στην Ελευσίνα

Αισχύλεια 2011 στην Ελευσίνα
Ανοίγει αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου η αυλαία για τα Αισχύλεια στο Παλαιό Ελαιουργείο...

Ανοίγει αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου η αυλαία για τα Αισχύλεια στο Παλαιό Ελαιουργείο (στην παραλία Ελευσίνας) που διοργανώνονται φέτος για 36η χρονιά και θα διαρκέσουν για ένα μήνα.

Πρόγραμμα
Οι μουσικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Κυριακή 28 Αυγούστου με τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη με τον Vassiliko, στην πρώτη καλλιτεχνική τους συνάντηση.

Την Τρίτη 30/08 ο "ταξιδευτής του κόσμου και των ήχων" CAYETANO, ενώ την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Χαρούλης, με καινούρια τραγούδια.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας θα ερμηνεύσει τραγούδια στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά, αναδεικνύοντας τους παραδοσιακούς ήχους της μεσογειακής Ευρώπης.

Οι μουσικές εκδηλώσεις των φετινών Αισχυλείων θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία του Ορφέα Περίδη και τους Human Touch.

Θεατρικές παραστάσεις

Οι θεατρικές εκδηλώσεις αρχίζουν αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη που ανεβάζει η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και συνεχίζεται την Τετάρτη 31 Αυγούστου, όπου η Μίρκα Γεμεντζάκη με αφορμή το έτος Παπαδιαμάντη και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του δημιουργού παρουσιάζει την παράσταση «Θαλασσινοί Έρωτες».

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην σκηνή του Παλαιού Ελαιουργείου ανεβαίνουν οι «Σκηνοβάτες» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Άττις» η παράσταση «Ερημος» του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, η Εταιρεία Πολιτισμού Anagnosis παρουσιάζει το μόνο διασωθέν Σατυρικό Δράμα του Σοφοκλή «Ιχνευτές» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και δύο μέρες μετά, στις 9 Σεπτεμβρίου, σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη και Κ. Μαρκουλάκη ο «Οθέλλος» του Γ. Σαίξπηρ.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει τον «Ηρακλή Μαινόμενο» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο αφεντάδων». Η αυλαία των θεατρικών εκδηλώσεων θα πέσει την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με την Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας που για φέτος ετοίμασε και ανεβάζει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου την απολαυστική κοινωνικοπολιτική σάτιρα του Γιώργου Χασάπογλου «Οι κουραμπιέδες».

Στις 15 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για τους μικορύς θεατρόφιλους το έργο της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα» σκηνοθετημένο από τον Τάκη Τζαμαργιά.

Κινηματογραφικές προβολές

Εβδομάδα-αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, στο Θερινό Κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας.

Στις 20/9 η ταινία «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη,
Στις 21/9 η τανία «ΝΗSOS» του Χρήστου Δήμα,
Στια 22/9 «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα» του Παναγιώτη Κράββα,
Στις 23/9 «Το χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδη,
Στις 24/9 «Κανένας» του Χρήστου Νικολέρη,
Στις 25/9 «Χώρα προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα,
Στις 26/9 «Απ' τα κόκαλα βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα .