ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εναλλακτική προσέγγιση στους υπολογιστές κεφαλής

Εναλλακτική προσέγγιση στους υπολογιστές κεφαλής

Το Google Glass αποτελεί μία από τις πλέον πολυαναμενόμενες καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές και θεωρείται πως θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα που θα εγκαινιάσει και θα καθιερώσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι φοριούνται στο κεφάλι.

Η εταιρία Meta κατασκευάζει συστήματα τα οποία παντρεύουν το πραγματικό με το εικονικό, προβάλλοντας interactive τρισδιάστατο υλικό στον πραγματικό κόσμο. Αν και τα αποκαλούμενα Space Glasses είναι, στην παρούσα μορφή τους, αρκετά ογκώδη, η εταιρεία πιστεύει πως μπορεί να τα συρρικνώσει αρκετά, έτσι ώστε να τα κάνει ευχάριστα στιλιστικά, όπως ένα ζευγάρι κανονικά γυαλιά, τα οποία όμως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα μεγάλο εύρος virtual δραστηριοτήτων, από gaming μέχρι product design.

Τα Space Glasses δεν κυκλοφορούν ακόμα, ωστόσο μία καμπάνια χρηματοδότησης μέσω του Kickstarter αποδείχτηκε επιτυχής, συγκεντρώνοντας 194.000 δολάρια, τη στιγμή που ο στόχος ήταν τα 100.000. Τα γυαλιά χαρτογραφούν το χώρο και τα δεδομένα μεταφέρονται στον υπολογιστή, ο οποίος τα επεξεργάζεται δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο μοντέλο του χώρου, κάτι που δίνει πολλές δυνατότητες, από την προβολή μίας ταινίας σε ένα κομμάτι χαρτί μέχρι τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου αντικειμένου που ακολουθεί το χρήστη.