ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστηρό μήνυμα Eurogroup: Τελειώνετε με τις διαπραγματεύσεις!

Αυστηρό μήνυμα Eurogroup: Τελειώνετε με τις διαπραγματεύσεις!

Να κρατήσουν την Ελλάδα «δέσμια» για ένα διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών -«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Το κάλεσμα Ντάισελμπλουμ να τελειώνει η ελληνική κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ήταν ένα ακόμα μέσο πίεσης προς την Ελλάδα να προσυπογράψει με τυφλά μάτια και υποτελή τρόπο τα μέτρα που υποδεικνύει η Τρόικα.

Όμως επί της ουσίας, οι Ευρωπαίοι είχαν προαποφασίσει να κρατήσουν σε «χρηματοδοτικό γύψο» την χώρα μας, παρατείνοντας για τουλάχιστον έξι μήνες την καταβολή των δόσεων προς την χώρα μας.

Παρότι οι «κύριοι» της Ευρώπης γνωρίζουν πόσο επιβλαβής είναι αυτή η κατάσταση για την Ελλάδα, εντούτοις την προκρίνουν γιατί τους βολεύει να παραπέμπουν στο απώτερο μέλλον το πρόβλημα με την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

stournaras

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέβαλε κάθε προσπάθεια να βελτιώσει το κλίμα για την Ελλάδα, ωστόσο βρέθηκε ενώπιον τετελεσμένων αποφάσεων από τους δανειστές μας.

Το σχέδιο των Ευρωπαίων για την Ελλάδα είναι «μπετόν-αρμέ», και δεν πρόκειται να τύχει αλλαγών παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Για ακόμα μία φορά το «θύμα» είναι η Ελλάδα, όμως και πάλι η θυματοποίηση της χώρας μας ευνοεί με προκλητικό τρόπο τα συμφέροντα της Γερμανίας και των υπολοίπων, οι οποίοι αρνούνται να δουν κατάματα τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας.

Από σήμερα και για τους επόμενους 6 μήνες, οι Ευρωπαίοι θα μας έχουν συστηματικά σε διαδικασία «κρύου ντους», διακινδυνεύοντας ανοιχτά πλέον την πολιτική σταθερότητα στην χώρα.

Εκτός κι αν έχουν αρχίσει να εξυφαίνουν το χειρότερο εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα, που είχαμε αποφασίσει να ξεχάσουμε... Τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί πλέον από τα «ανθρωπάκια» της Ευρώπης και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα του Eurogroup στην Ελλάδα: Νέα μέτρα, χωρίς πολλά λόγια

Γιατί οι Βρυξέλλες τραβάνε στα άκρα το σχοινί

Eurogroup: Ζητούν επιτάχυνση προσπαθειών από την Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται η «μάχη» κυβέρνησης - τρόικας

Απόλυτο αδιέξοδο με την τρόικα!

Δυσφορία στο Μαξίμου για τα «παιχνίδια» της τρόικας

Απάντηση Στουρνάρα: Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα

Γιατί βιάζονται στο Μαξίμου