ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: «Οι θρησκευτικές εντάσεις προκαλούν τη σύγκρουση στο Ιράκ»

Ομπάμα: «Οι θρησκευτικές εντάσεις προκαλούν τη σύγκρουση στο Ιράκ»

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ιράκ είναι το αποτέλεσμα των θρησκευτικών διαιρέσεων που έχουν την δυνατότητα να φουντώνουν, δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Ορισμένες από τις δυνάμεις που ενδεχομένως πάντα ήθελαν να διαλύσουν το Ιράκ είναι ισχυρότερες τώρα, (και) οι δυνάμεις εκείνες που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τη χώρα ενωμένη είναι πιο αδύναμες» είπε ο πρόεδρος Ομπάμα στην εκπομπή Nightly News του τηλεοπτικού δικτύου NBC. Όπως επίσης ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος οι εντάσεις στο Ιράκ οξύνονται και από την αυξανόμενη δυσπιστία που παρατηρείται μεταξύ των σιιτών και των σουνιτών μουσουλμάνων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα που αντιμετωπίζει ισχυρή εσωτερική πολιτική πίεση από ορισμένους ρεπουμπλικάνους για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ σε μια χώρα όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν στρατιωτικές επιχειρήσεις από το 2003 έως το 2011 υπερασπίστηκε αυτή του την απόφασή. «Επειδή μόνο και μόνο κάτι είναι σταθερό πριν από δύο χρόνια ή από τέσσερα, δεν σημαίνει ότι είναι σταθερό και τώρα» είπε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στέλνει Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους στο Ιράκ και έχει απειλήσει με αεροπορικές επιδρομές, καθώς οι σουνίτες ισλαμιστές έχουν καταλάβει το βόρειο τμήμα της χώρας και προωθούνται προς τη Βαγδάτη.

Διαβάστε επίσης:

12χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να αποφύγει τον οδοντίατρο!