ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Βαριές κατηγορίες για τη γιαγιά των ανηλικων δολοφόνων

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Βαριές κατηγορίες για τη γιαγιά των ανηλικων δολοφόνων
INTIME

Η γιαγιά των παιδιών και ο σύντροφός της συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριού

Για θανατηφόρα ληστεία από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορούνται οι δύο ανήλικοι που φέρονται ότι χτύπησαν έναν 87χρονο κατά τη διάρκεια διάρρηξης, και για συνέργεια στην παραπάνω πράξη οι δύο ενήλικοι

Στην υπόθεση εμπλέκονται ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ηλικίας 12-14 ετών, η 45χρονη γιαγιά των παιδιών και ο 40χρονος σύντροφός της.

Οι δύο τελευταίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. Για αυτά τα αδικήματα παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το κακούργημα και οδηγηθούν σε ανακριτή.

Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων ενώ αναμένεται να παραπεμφθούν σε δικαστήριο ανηλίκων για να δικαστούν.

Το χρονικό της δολοφονίας

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία 87χρονου στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα βρισκόταν την ώρα της εισβολής των δύο ανηλίκων στην κουζίνα του σπιτιού του και καθάριζε πατάτες. Τα δύο αδέρφια, 14 ετών το αγόρι και 12 ετών το κορίτσι , άρχισαν να χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές τον ηλικιωμένο, ο οποίος έπεσε κάτω αιμόφυρτος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr, ότι στη συνέχεια οι δράστες πήραν το μαχαίρι με το οποίο ο παππούς έκοβε τις πατάτες και τον μαχαίρωσαν στην παλάμη, για να τους πει που βρίσκονται κρυμμένα χρήματα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι ακόμα και όταν ο 87χρονος ήταν στο έδαφος, οι δύο ανήλικοι συνέχισαν να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

Το περιστατικό έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2020. Ο 87χρονος νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, όταν και κατέληξε από τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του προκάλεσαν οι ανήλικοι. Οι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι του θύματος 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα.

Τσιλιαδόροι στη ληστεία ήταν η 45χρονη γιαγιά των ανηλίκων και ο 40χρονος σύντροφός της, οι οποίοι περίμεναν έξω από το σπίτι του 87χρονου.

Οι δύο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από τον κεντρική είσοδο φορώντας χειροπέδες, συνοδευόμενοι από άνδρες της Ασφάλειας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι του ηλικιωμένου χωρίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι το σχέδιο ήταν οργανωμένο.

Οι κάμερες ασφαλείας «πρόδωσαν» τους δράστες και η Αστυνομία προχώρησε χθες Πέμπτη σε συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σπίτι από την πρώτη στιγμή. Το υλικό σε συνδυασμό με όσα τους είπαν γείτονες του ηλικιωμένου κατάφεραν να αποκαλύψουν τις ταυτότητες των δύο ανήλικων, οι οποίοι ομολόγησαν και περιέγραψαν την εισβολή τους στο σπίτι του θύματος και πως όταν εκείνο τους αντελήφθη άρχισαν να το γρονθοκοπούν με μανία στο κεφάλι.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στις 26 Δεκεμβρίου τα εμβόλια, στις 27 οι εμβολιασμοί: Πρεμιέρα σε πέντε νοσοκομεία στην Αττική