ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στη δομή του Ωραιοκάστρου με «εντολή» Αρείου Πάγου

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στη δομή του Ωραιοκάστρου με «εντολή» Αρείου Πάγου

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μπήκαν τα επεισόδια στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο το περασμένο Σάββατο.

Η υπόθεση κινητοποίησε την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για θέματα ρατσιστικής βίας, η οποία διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας να προχωρήσουν στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες ενημερώνοντας και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται, ότι το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, περίπου 12 άγνωστα άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής στο Ωραιόκαστρο και στη συνέχεια πέντ εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο, ενώ συνελήφθη επιπλέον κι ένας 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τη διερεύνηση της καταγγελίας χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 188 κρούσματα στην Αττική και 91 στη Θεσ/κη - Η κατανομή των μολύνσεων στη χώρα