Θεσσαλονίκη: Μυρίζει «μπαρούτι» στο ΑΠΘ – Βίντεο - ντοκουμέντο από τα επεισόδια της Δευτέρας

Αλέξανδρος Καλαφάτης

INTIME

Επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αρχικά διέρρευσε η πληροφορία ότι η ΕΛ.ΑΣ. προτίθεται να πραγματοποιήσει επιχείρηση για την εκκένωση της υπό κατάληψη πρυτανείας του ΑΠΘ.

Ακολούθησε κάλεσμα και συγκέντρωση ατόμων από φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες, που προσπάθησαν να κάνουν πορεία και να εισέλθουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Στους δρόμους γύρω από το Πανεπιστήμιο παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ για να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να εισέλθουν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Τότε ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η αστυνομία τελικά δεν πραγματοποίησε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της το μεσημέρι υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είχε τέτοια πρόθεση

Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας από τους δρόμους γύρω από το ΑΠΘ.

Η κατάσταση στην περιοχή πάντως παραμένει τεταμένη όπως φαίνεται και από το βίντεο που δημοσιεύει το Newsbomb.gr από τα επεισόδια της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν συνολικά πέντε προσαγωγές μια εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς είναι ένας 23χρονος που κατηγορείται για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Ανακοινώνεται ότι βραδινές ώρες χθες (08-03-2021) από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος περίπου 100 ατόμων, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα σε παρακείμενες οδούς (Εθνικής Αμύνης, Ιασωνίδου κ.λπ.), έπειτα από σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα, το οποίο προέτρεπε την είσοδο στους χώρους του ΑΠΘ.

Πραγματοποιήθηκαν πέντε (5) προσαγωγές, εκ των οποίων μία σύλληψη για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για απείθεια, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις για την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών ( covid 19).

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε δήλωση ή δημοσίευμα περί δήθεν αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχία για αρνητικό ρεκόρ Μαρτίου – Πάνω από 2.000 καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved