ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα trafficking: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες των θυμάτων - «Μας εξευτέλιζαν»

Κύκλωμα trafficking: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες των θυμάτων - «Μας εξευτέλιζαν»
ΕΛ.ΑΣ

Κύκλωμα trafficking: Έντεκα από τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων συνελήφθησαν από τις αρχές, ενώ 51 γυναίκες – θύματα του κυκλώματος διασώθηκαν

 

Κύκλωμα trafficking το οποίο αποτελούνταν από δύο εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκε το Σάββατο 1/7 από την αστυνομία σε μεγάλη επιχείρηση με το όνομα «Αμαρυλλίς».

Θύμα του κυκλώματος που διασώθηκε με ακόμα 50 γυναίκες μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς έπεσε στα δίχτυα των σωματεμπόρων.

«Μας είχαν πει ότι θα κάνουμε ένα με δύο ραντεβού την ημέρα και πως σε τρεις μήνες θα βγάζαμε 20.000 ευρώ. Μας κακομεταχειρίζονταν και μας εξευτέλιζαν ακόμη και όταν είχαμε προβλήματα υγείας. Αν προτείναμε σε άλλη κοπέλα να έρθει από την Κολομβία στην Ελλάδα, μας έταζαν αμοιβή 300 ευρώ», κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αστυνομία μία από τις γυναίκες.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, τα μέλη του κυκλώματος εγκαθιστούσαν τις γυναίκες, οι οποίες έρχονταν από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα με τρίμηνη βίζα, σε διαμερίσματα στην Αθήνα, οκτώ τον αριθμό. Οι σωματέμποροι τις ανάγκαζαν σε καθημερινή βάση να εκδίδονται σε οίκους ανοχής των αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης.

Φυσικά οι γυναίκες από τα χρήματα που έπαιρναν από τα ραντεβού κρατούσαν ελάχιστα, καθώς οι συλληφθέντες αποσπούσαν τα μεγαλύτερα ποσά με πρόσχημα υποτιθέμενα χρέη για τον ερχομό τους στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, εάν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, ή κατά την περίοδό τους, τις απειλούσαν ακόμα και με αφαίρεση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, ενώ τις υποχρέωναν μέχρι και σε πληρωμή προστίμου 100 ευρώ.

Τα μεγάλα κεφάλια του κυκλώματος ξέπλεναν τα κέρδη αγοράζοντας νέους οίκους ανοχής, ενώ μάλιστα είχαν συστήσει μέχρι και εταιρεία real estate. Τα ποσά μηνιαία υπολογίζεται πως ξεπερνούσαν τις 160.000 ευρώ, από τα οποία οι 130.000 ευρώ προέρχονταν από τους οίκους ανοχής στην Αττική.

Έντεκα από τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων συνελήφθησαν από τις αρχές, ενώ 51 γυναίκες – θύματα του κυκλώματος διασώθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έπεσε στη «φάκα» η εγκληματική οργάνωση για trafficking από τη Λατινική Αμερική

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking με θύματα 51 γυναίκες – Συνελήφθησαν 22 άτομα