ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έπεσε στη «φάκα» η εγκληματική οργάνωση για trafficking από τη Λατινική Αμερική

Πώς έπεσε στη «φάκα» η εγκληματική οργάνωση για trafficking από τη Λατινική Αμερική
Glomex

Εκτιμάται πως το κύκλωμα αποκόμιζε 160.000 ευρώ μηνιαίως από την εγκληματική του δρατσηριότητα.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με διεθνείς διασυνδέσεις που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και εκμετάλλευση γυναικών από την Λατινική Αμερική προχώρησαν oι Αρχές.

Έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο από το Τμήμα Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με την Interpol, οι Αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν από τον Ιούβλιο του 2020 σε εμπορία και γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών, κυρίως από τη Λατινική Αμερική, καθώς και σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση.

Τα μέλη του κυκλώματος οδηγούσαν τις γυναίκες σε διαμερίσματα και οίκους ανοχής σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου τις ανάγκαζαν να εκδίδονται για 20 – 50 ευρώ, ενώ καθημερινά τους έκλειναν από 5 έως 20 ερωτικά ραντεβού. Ακόμη, τις κακομεταχειρίζονταν και τις απειλούσαν όταν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Εκτιμάται πως το κύκλωμα αποκόμιζε 160.000 ευρώ μηνιαίως από την εγκληματική του δραστηριότητα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία γυναίκας, της οποίας το σπίτι βρισκόταν δίπλα σε ένα από τα διαμερίσματα όπου το κύκλωμα εξέδιδε τις γυναίκες. Η καταγγελία έγινε σε ΜΚΟ, με τη γυναίκα να αναφέρει πως έβλεπε συχνά γυναίκες να μπαινοβγαίνουν στο διαμέρισμα.

Μετά την έρευνα των Αρχών συνελήφθησαν 22 άτομα, εκ των οποίων τα 11 είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες αναμένονται αύριο να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις