ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ξύλο, ύβρεις και χυδαίες χειρονομίες στα βίντεο του «Αρχηγού» - Η σχέση με άτομο που είχε συλληφθεί

Ξύλο, ύβρεις και χυδαίες χειρονομίες στα βίντεο του «Αρχηγού» - Η σχέση με άτομο που είχε συλληφθεί

Στο βωμό των «κλικς» και της αυτοπροβολής ο «Αρχηγός» ή αλλιώς ο «Hayate army» όπως είναι  τα παρατσούκλια του, δεν δίσταζε να προχωρά σε κακοποιητικές συμπεριφορές κατά ατόμων με νοητική υστέρηση.

Στα περισσότερα βίντεο τα οποία έχουν ανέβει στο YouTube και έχουν μεγάλη απήχηση στη νεολαία, διακρίνονται άνδρες αλλά και γυναίκες να υπομένουν τη βίαιη συμπεριφορά του ίδιου αλλά και φίλων του που προσκαλούσε κατά διαστήματα στις εκπομπές που μετέδιδε στο διαδίκτυο.

Ανάμεσα στους... σταθερούς προσκεκλημένους του κι ένας άντρας ο οποίος τον Νοέμβριο του 2022 συνελήφθη από τις αρχές καθώς φέρεται να προχώρησε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος δύο ανηλίκων κοριτσιών. Τις προσέγγισε στο κέντρο της Αθήνας, τις φίλησε και τις θώπευσε.

Σε ορισμένα μάλιστα από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί από τον "αρχηγό" ο άντρας διακρίνεται να προχωρά σε άσεμνες χειρονομίες κατά γυναικών που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Ο 35χρονος YouTuber κατηγορείται ότι: «κατά το χρονικό διάστημα από την 03-01- 2023 έως και 06-02-2024, προχώρησε κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιλάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας τα άτομα να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος».

Τελευταία του "δράση" τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας ενημερώθηκαν για το βίντεο και το μεσημέρι της Τρίτης πήγαν στο σπίτι του όπου πραγματοποιήθηκε έρευνα και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος του Ζ. Φ. σχηματίστηκε δικογραφία για «“Εμπορία Ανθρώπων”, “Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων” “Απειλή”, “Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας”» ενώ κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Σήμερα το πρωί ο «Hayate» θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.