ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Youtuber - Βασανιστής: Ο Φλόριαν που έβγαζε χιλιάδες ευρώ κακοποιώντας ΑμΕΑ

Youtuber - Βασανιστής: Ο Φλόριαν που έβγαζε χιλιάδες ευρώ κακοποιώντας ΑμΕΑ

Μέχρι και 100.000 ευρώ μέσα σε 3 μέρες έβγαζε ο γνωστός youtuber σύμφωνα με την καταγγελία θύματος του.

Χρήματα που αποκόμιζε από τους βασανισμούς και τον εξευτελισμό ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης. Τα θύματα δεν μιλούσαν καθώς είχαν ανάγκη τα χρήματα τα οποία τους έταζε ο "Hayate" όμως ποτέ δεν τα έπαιρναν όπως λένε, παρά μόνο κάτι "χαρτζιλίκια".

Εκμεταλλευόταν την ανάγκη τους και πάνω στην οικονομική τους αδυναμία έχτιζε μπίζνα.

Εκτός όμως από κακοποιητικές συμπεριφορές ανάγκαζε τα θύματα να προχωρούν σε άσεμνες χειρονομίες και πράξεις, χυδαίες εκφράσεις ενώ το φως βλέπουνε καταγγελίες και για σεξουαλικές πράξεις σε live streaming.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει youtuber που συνελήφθη για τις ιδέες πράξεις και πλέον βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών, ο "Αρχηγός" σε κάθε live streaming που έκανε μπορεί να αποκόμιζε ακόμα και 2.000 ευρώ ενώ το μήνα το κέρδος του μπορεί να άγγιζε και τις 7.000 ευρώ.

Για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο youtuber ισχυρίστηκε ότι τα άτομα με νοητική υστέρηση που συμμετείχαν στις μεταδόσεις του, έκαναν τα πάντα με τη θέληση τους επιρρίπτοντας ουσιαστικά με θράσος τις ευθύνες σε ανθρώπους αδύναμους που θα έπρεπε να προστατεύει και να βοηθά κι όχι να εκμεταλλεύεται.

Ο Φλόριαν όπως είναι το πραγματικό του όνομα - το οποίο στη γλώσσα του σημαίνει "χρυσός" και μόνο αυτό δεν είναι όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας- θα δώσει εξηγήσεις στον Ανακριτή αύριο το πρωί.