ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κυψέλη: Οι μαθητές φώναζαν «beef» και έβγαζαν βίντεο – Τι λέει το θύμα στο Newsbomb.gr

Κυψέλη: Οι μαθητές φώναζαν «beef» και έβγαζαν βίντεο – Τι λέει το θύμα στο Newsbomb.gr

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 19χρονος που επιτέθηκε στο 41ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών πρόκειται να οδηγηθεί o 19χρονος ο οποίος συνελήφθη σε σχολικό συγκρότημα στα Πατήσια επειδή τραυμάτισε αρχικά με σφυρί έναν 18χρονο μαθητή από τη Νιγηρία και στη συνέχεια με αιχμηρό αντικείμενο τον 60χρονο διευθυντή του σχολείου.

«Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει το παιδί μου. Μπήκε αποφασισμένος. Είχε πάνω του μαχαίρια και σφυρί» λέει μιλώντας στο newsbomb ο πατέρας του θύματος ο οποίος με τη σύζυγό του πέρασαν στιγμές αγωνίας όταν ενημερώθηκαν από το σχολείο ότι το παιδί τους δέχθηκε αιματηρή επίθεση.

Οι συμμαθητές του θύματος τον περιγράφουν ως ένα παιδί ήρεμο, μοναχικό που δεν προκαλεί προβλήματα ενώ δηλώνουν πως στο παρελθόν έχει δεχθεί bullying από ομάδα μαθητών εντός του σχολείου για την εμφάνιση του.

«Δεν φοβάμαι αλλά δεν μπορώ άλλο αυτό το πράγμα. Είναι η τελευταία μου χρόνια στο σχολείο» λέει το θύμα στο newsbomb και συνεχίζει περιγράφοντας πως ξεκίνησε το επεισόδιο με τον αδερφό του δράστη: «Την προηγούμενη Πέμπτη ήρθε με βρήκε και μου είπε γιατί έβρισες τον μπαμπά μου. Εγώ του είπα δεν έκανα τίποτα άσε με ήσυχο.
Την Παρασκευή υπήρξε ένα ακόμα επεισόδιο και ο διευθυντής κάλεσε τους γονείς μας. Εγώ όταν έφυγα από το σχολείο αντιλήφθηκα ότι μα ακολουθούσε μια παρέα νεαρών και φοβήθηκα».

Με τους συμμαθητές του να δηλώνουν πως το θύμα εκείνη την ημέρα πήρε δύο μπουκάλια μπύρας και τα έσπασε για να αμυνθεί με τον ίδιο να το αρνείται. Το τρίτο επεισόδιο και αιματηρό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης όταν ο αδερφός του 13χρονου εισέβαλε στο σχολείο και του επιτέθηκε.

Mαθητές φώναζαν «beef»

Αίσθηση προκαλεί μαρτυρία μαθήτριας ότι οι άλλοι μαθητές φώναζαν «beef» (δηλαδή ότι υπάρχει διαμάχη) και κανείς τους δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον 18χρονο ενώ κάποιοι κατέγραφαν τις σκηνές με τα κινητά τηλέφωνα τους.

«Ήταν γεμάτο παιδιά το σχολείο και ουσιαστικά κανένας δεν πήγε κοντά να βοηθήσει. Απλά φώναζαν και καλά για να συνεχιστεί, φώναζαν και καλά beef, δηλαδή ξύλο».