ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο πατροκτόνος - Τι ζήτησε ο δικηγόρος του

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο πατροκτόνος - Τι ζήτησε ο δικηγόρος του

Απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου σήμερα, Παρασκευή, ο 34χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τον πατέρα του.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο 34ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ - «ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΩ»

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα (29/12), μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ο 34χρονος που το βράδυ των Χριστουγέννων -ύστερα από διαπληκτισμό- έπνιξε τον 61χρονο πατέρα του, μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Φορτέτσας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 34χρονου, ο πελάτης του έφερε εκδορές στο σώμα από συμπλοκή ανάμεσα σε πατέρα και γιο ενώ υποστήριξε ότι και οι δύο είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Μάλιστα ζήτησε να γίνει εκ νέου εξέταση από ιατροδικαστή στον πελάτη του, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εκδορές αυτές.

«Πρόκειται για τραγικό ατύχημα, πατέρας και γιος δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν» τόνισε ο συνήγορος του δράστη και συμπλήρωσε: «Αποφάσισαν να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα και για ασήμαντη αφορμή προκλήθηκε συμπλοκή», τόνισε ενώ ανέφερε πως ευρήματα στο χώρο που έδειχναν πάλη δεν αξιολογήθηκαν.

Ο 34χρονος, από την πλευρά του είπε χαρακτηριστικά πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Επιβεβαίωσε δε, ότι προηγουμένως είχε καυγαδίσει με τον πατέρα του. Παράλληλα, υποστήριξε πως και οι δύο είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όμως και πάλι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος επρόκειτο να απολογηθεί την περασμένη Τετάρτη αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου ο συνήγορος υπεράσπισης που του διόρισαν αυτεπάγγελτα οι δικαστικές Αρχές, να προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία.

Ο φερόμενος ως πατροκτόνος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

«Εξαιρετικά ασυνήθιστο», χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής τον τρόπο της δολοφονίας, του 61χρονου.

Το θύμα φαίνεται ότι δεν προέβαλε αντίσταση, όταν δέχθηκε την επίθεση από τον 34χρονο γιο του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Ξενοφών Μάντακας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στον άτυχο πατέρα.

«Το θύμα είχε μειωμένα αντανακλαστικά και ουσιαστικά δεν αντιστάθηκε. Κάτι τέτοιο συναντάμε σε δολοφονίες παιδιών και πολύ σπάνια σε εγκλήματα με θύματα ενήλικους, όπως αυτό» είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του πατέρα, οφείλεται σε ασφυξία, εξαιτίας απόφραξης του στόματος και της μύτης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σημειώνει το neakriti.gr, τέτοιοι θάνατοι συνήθως παρατηρούνται σε ανήλικα παιδιά, τα οποία έχουν μικρή μυική δύναμη. Σε ενήλικες συμβαίνουν ανάλογες περιπτώσεις, όταν λόγω κατανάλωσης ουσιών, δεν έχουν τη δύναμη και τα αντανακλαστικά, ώστε να αντιδράσουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά, αν η δολοφονική επίθεση έγινε τη στιγμή που ο 61χρονος κοιμόταν. Αυτό για την ώρα ούτε μπορεί να αποκλειστεί αλλά ούτε και να επιβεβαιωθεί. «Σήμερα θα βγει το πόρισμα για τη νεκροψία - νεκροτομή και θα γίνουν τοξοκολογικές εξετάσεις» τόνισε ο κύριος Μάντακας, που προσπαθεί να λύσει το γρίφο του εγκλήματος.

patroktonos irakleio8

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση αυτή

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: neakriti, flashnews, cretalive, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις