ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Ένοχος ο λυράρης για σεξουαλική εκμετάλλευση σε βάρος του ανήλικου - Αθώος ο γιατρός

Ηράκλειο: Ένοχος ο λυράρης για σεξουαλική εκμετάλλευση σε βάρος του ανήλικου - Αθώος ο γιατρός

Ηράκλειο: O 67χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 64 μηνών για τα πλημμελήματα

Συνολική ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών -κατά συγχώνευση-επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 67χρονο λυράρη που κατηγορείται ότι υπό καθεστώς απειλών και βίας εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ένα αγοράκι.

Ο 67χρονος, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, δικάστηκε σήμερα για τα αποδιδόμενες πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος καθώς η δίκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, σε αντίθεση με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του 67χρονου, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώο έναν 47χρονο γιατρό, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας άπαξ τελεσθείσας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μία δικαίωση για τον γιατρό που ενεπλάκη άθελα του σε μία απίστευτη περιπέτεια χωρίς να γνωρίζει ότι το ραντεβού που είχε κλείσει διαδικτυακά αφορούσε ένα ανήλικο αγόρι και όχι έναν ενήλικα, όπως θεωρούσε. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, επικαλέστηκε μία πρόφαση και έφυγε αμέσως, όπως είχε γίνει γνωστό τότε.

Ο λυράρης, ο οποίος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες:

  • της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση,
  • της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ΄ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των 12 ετών,
  • διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, -χρησιμοποίηση, διαβίβαση, διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από τη χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση,
  • παράνομη οπλοκατοχή.

Για κάθε μία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών, για την 4η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, ενώ για την 5η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 100 ευρώ. Η συνολική ποινή φυλάκισης, κατά συγχώνευση, ανέρχεται σε 64 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Εγκυμοσύνη 15χρονης στο Ρέθυμνο: Προφυλακιστέος ο 48χρονος Ρουμάνος

Νέα επιχείρηση για μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

Φρίκη στο Ρέθυμνο με αιμομιξία: Έγκυος 13χρονη από τον 15χρονο αδερφό της