ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έγκλημα στο Κορωπί: «Διέλυσε δυο σπίτια - Έμειναν τέσσερα παιδιά χωρίς οικογένεια»

Έγκλημα στο Κορωπί: «Διέλυσε δυο σπίτια - Έμειναν τέσσερα παιδιά χωρίς οικογένεια»

Ξέσπασε σε βάρος του συντρόφου της 27χρονης κατηγορουμένης και συζύγου του θύματος που δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2016 στο Κορωπί, ο πατέρας της κατηγορουμένης, Νικολέτας Παπαϊωάννου, o οποίος, μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι o 41χρονος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της 35χρονης, Θεοδώρας Πασπαλά.

ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 35ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Το έγκλημα είχε λάβει χώρα πέρυσι τον Αύγουστο και είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η 27χρονη κατηγορουμένη που διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 41χρονο Γιάννη Θεοδωρή, μπήκε στο σπίτι της 35χρονης και τη δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές στην ωμοπλάτη, μπροστά στα μάτια των παιδιών της. Η 35χρονη ήταν σύζυγος του 41χρονου - είχαν δυο παιδιά - αλλά βρισκόταν σε διάσταση μαζί του. Η κατηγορουμένη είχε αποκτήσει, επίσης, δυο παιδιά με τον Γιάννη Θεωδορή, στο πλαίσιο ερωτικής σχέσης που είχαν συνάψει επί σειρά ετών.

Σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσε ο πατέρας της 27χρονης κατηγορουμένης, Νικολέτας Παπαϊωάννου, ο οποίος αρχίζοντας την κατάθεσή του, είπε: «Όλα ξεκίνησαν από τον Γιάννη. Και οι δύο κοπέλες ήταν θύματά του. Τις είχε και τις δύο για να παίζει. Μπλεκόντουσαν και χτυπιόντουσαν. Έμειναν τέσσερα παιδιά χωρίς οικογένεια. Διέλυσε δυο σπίτια. Στη κόρη μου είχε πει ότι ήταν χωρισμένος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας της κατηγορουμένης, είχε δεχθεί επίθεση από τον 41χρονο, ο οποίος μια ημέρα μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, πήγε στο σπίτι του στο Κορωπί και τον πυροβόλησε. «Ήθελε να κάνει τον καλό στην άλλη οικογένειά του. Ήρθε και με πυροβόλησε στο σπίτι μου, εκεί που ήταν τα δυο παιδιά του», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν πριν το έγκλημα και τις σχέσεις της κόρης του με το θύμα, ο μάρτυρας υποστήριξε στο δικαστήριο πως η άτυχη Θεοδώρα Πασπαλά ήταν εκείνη που απειλούσε την κόρη του και όχι το αντίστροφο. «Η κόρη μου ήταν ήρεμη και αγαπητή, δεν έχει βιαιότητα. Σίγουρα είχε βγει εκτός αυτού. Είχε βγει η Θεοδώρα και την είχε απειλήσει για τη ζωή του παιδιού της. Της είχε πει ότι "θα σκοτώσω το μπάσταρδό σου..."», είπε και συνέχισε: «Εγώ παρέδωσα την κόρη μου στην Αστυνομία. Είχε πάρει το αυτοκίνητο (σ.σ. μετά το έγκλημα) και περιφερόταν μαζί με το παιδί της. Τους πήρα και πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα. Ήταν στεναχωρημένη και φοβισμένη. Έτρεμε. Μου είπε ότι δεν είχε χτυπήσει τη Θεοδώρα θανάσιμα... Τη ρώτησα: "Την σκότωσες;". "Όχι", μου είπε, "ήταν όρθια" και της είπα "πάμε να τη δούμε στο Κέντρο Υγείας"».

Ο πατέρας της κατηγορουμένης ανέφερε ακόμη ότι παντού άκουγε άσχημα λόγια για τον ερωτικό σύντροφο της κόρης του. «Δεν έχω καμία σχέση με το Γιάννη και δεν θέλω να έχω. Και κανείς να μην έχει σχέση με τέτοιους ανθρώπους. Δυο κοπελάρες και να σφάζονται για το Γιάννη, είναι δυνατόν; Να τις ξεγελάει και τις δυο; Και να ξεγελάει και εμάς τους υπολοίπους, δυο οικογένειες; Τι πατέρα να δουν αυτά τα παιδιά αύριο; Τα εγγόνια μου...», είπε ο μάρτυρας.

Ακολούθησε η κατάθεση του γαμπρού του θύματος (αδελφός της γυναίκας της Θεοδώρας Πασπαλά), ο οποίος είπε στο δικαστήριο: «Από το 2014 άρχισαν τα ανώνυμα τηλεφωνήματα στο σπίτι. Η κουνιάδα μου έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για τη σχέση του άνδρα της με την Παπαϊωάννου και την εγκυμοσύνη της. Δεν είχε αντιληφθεί κάτι. Καβγάδισαν και τον ρώτησε αλλά εκείνος της είπε ότι ήταν μια σύντομη περιστασιακή σχέση και ότι τον εκβιάζει η οικογένεια της κατηγορουμένης... Στη συνέχεια τα τηλεφωνήματα μετατράπηκαν σε απειλές, του τύπου "θα σας κάψω”, "θα σας σκοτώσω"... Η κουνιάδα μου τους είχε πιάσει επ’ αυτοφώρω στο σπίτι της Παπαϊωάννου να γλεντάνε, αλλά επιτέθηκε μόνο στο σύζυγό της. Μετά έβαλε μπροστά το διαζύγιο. Η κουνιάδα μου φοβόταν και για τη ζωή της και για τη ζωή των παιδιών. Δεχόταν τηλεφωνήματα και απειλές συνεχώς. Ήταν καθημερινά με το φόβο».