ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης - κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να προχωρήσουν σε πραξικόπημα και να συλλάβουν Τσίπρα και Παυλόπουλο

Ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για τις προκλητικές δηλώσεις του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή.

Νωρίτερα, παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή, ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του, ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κώστα Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές Αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

«Καλώ την ηγεσία του Στρατού να συλλάβει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο…»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε πραξικόπημα.

«Καλώ την ηγεσία του στρατού να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε ο - έως εκείνη την ώρα - βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Η τοποθέτησή του, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο, αλλά και αναταράξεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, που είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Δείτε το βίντεο με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Μπαρμπαρούση:

Η δήλωση «μετάνοιας» και η… πίστη στη συνταγματική νομιμότητα!

Μία ώρα μετά τη διαγραφή του, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έσπευσε να ανακαλέσει τα όσα είχε πει «αυθόρμητα», όπως υπογράμμισε στη δήλωσή του, δηλώνοντας «πίστη στη συνταγματική νομιμότητα (!)» και χαρακτηρίζοντας «γελοία» όσα είχε πει ο υπουργός Άμυνας ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά προπαρασκευαστική πράξη ανατροπής του πολιτεύματος.

Ολόκληρη η δήλωση «μετάνοιας» του Μπαρμπαρούση έχει ως εξής:

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου - τις οποίες ανακαλώ - επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα.

Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, ότι με μια άτυχη δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα!

Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν Καμμένος και Κουβέλης

Λίγη ώρα μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μπαρμπαρούση, οι Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός προσκόμισαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ζαχαρή βίντεο με τον βουλευτή και επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή.

Σε δηλώσεις τους, κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο, καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Η αντίδραση του προέδρου της Βουλής

Οι προκλητικές αναφορές Μπαρμπαρούση προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην Ολομέλεια, αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση που εισηγήθηκε - πρόταση που έγινε δεκτή - να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας της πρότασης μομφής.

«Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε λέγοντας ότι «η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος, γιατί είναι κρίσιμη στιγμή: Βρισκόμαστε σε κλιμάκωση του λόγου από τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σχεδιασμένα διχαστική και θέλει να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή. Αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν, όπου εκπρόσωπος κόμματος προχώρησε σε πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης», σημείωσε και επισήμανε τον κίνδυνο να ενεργοποιήσει ακραία στοιχεία.

Η πρόκληση θίγει και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, συνέχισε.

«Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους», κατέληξε ο Νίκος Βούτης, κάνοντας λόγο για «μήνυμα ενότητας, δημοκρατικής ευαισθησίας και καταδίκης του φασισμού».

Δείτε το βίντεο:

Καμμένος: Απόλυτα δημοκρατικές οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και το πολίτευμα έδωσε ο Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στη Βουλή, μετά τα όσα προκλητικά είπε ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα, προστατεύουν τη Δημοκρατία και δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

«Τέτοιες εκκλήσεις οδήγησαν στην απώλεια εδάφους», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα για προσβολή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία και για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας».

«Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και ζητώ δι' υμών (σ.σ. του προεδρείου της Βουλής) να εγκριθεί η άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει το νόμο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και το Σύνταγμα. Δεν μπορεί να καλούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον πρώτο πολίτη της χώρας», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.

Σχετικές ειδήσεις