ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Ο λαός πεινάει, αλλά ο Ερντογάν «χρυσοπληρώνει» την προσωπική φρουρά του

Τουρκία: Ο λαός πεινάει, αλλά ο Ερντογάν «χρυσοπληρώνει» την προσωπική φρουρά του
AP Images

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη γειτονική Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ξοδέψει εκατομμύρια λίρες για την ασφάλεια του ίδιου, της οικογένειάς του αλλά και των «ανακτόρων» του.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Cumhuriyet», ξοδεύτηκαν εκατομμύρια λίρες στο πρώτο τετράμηνο του 2021 από πλευράς του προέδρου της Τουρκίας και του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έτσι ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί τον… στρατό των φρουρών που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια στο «Λευκό Σαράι», όπως αποκαλείται το «φαραωνικό» παλάτι που έχει χτίσει για τον ίδιο και τη σύζυγό του Εμινέ.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τους προεδρικούς φύλακες σε αυτό το διάστημα, ξεπερνούν κατά πολύ τα χρήματα που έχει δαπανήσει η κυβέρνηση Ερντογάν για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Σε οικονομικές καταστάσεις που έχουν δημοσιευτεί, φαίνεται να έχουν δαπανηθεί 100.251.000 λίρες μέχρι και τον Απρίλιο του 2021, την ώρα που οι πολίτες της Τουρκίας είχαν να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τη φτώχεια, που τους έκανε επαίτες ακόμα και για ένα καρβέλι ψωμί!

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η δαπάνη για τον στρατό προστασίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα χρήματα που δαπάνησαν άλλοι τομείς που επαφίονται στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας. Την ώρα που η Τουρκία «τραντάζεται» κάθε μέρα από τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Πεκέρ και το θέμα της καταπολέμησης των λαθρεμπόρων και των «βαρόνων» των ναρκωτικών είναι στην ημερήσια διάταξη, αποκαλύπεται πως ο Ερντογάν ξοδεύει περισσότερα για την προσωπική του ασφάλεια από ότι ξοδεύουν το Τμήμα Καταπολέμησης του Εγκλήματος στον Κυβερνοχώρο, το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλημάτων Ναρκωτικών, το Τμήμα Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος και το Τμήμα Πληροφοριών της τουρκικής ασφάλειας.

Η διαφορά, μάλιστα, είναι χαώδης καθώς όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το τμήμα Καταπολέμησης Ναρκωτικών ξόδεψε μόλις 19.719.000 λίρες το ίδιο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως υπογραμμίζεται ότι το Τμήμα Προεδρικής Προστασίας έχει ξοδέψει περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, και υπό οποιονδήποτε πρόεδρο. Η δαπάνη συνολικά για το προηγούμενο έτος ήταν συνολικά 263.627.000 λίρες και στο 1/3 του 2021 έχει δαπανηθεί σχεδόν το μισό από αυτό το ποσό…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr