Προκαλεί ο Τσαβούσογλου με «τουρκική» μειονότητα και κάνει το «άσπρο-μαύρο» για το Διεθνές Δίκαιο

Newsbomb

Στην τακτική της προκλητικής ρητορικής επιστρέφει η Τουρκία δια του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σε παραλήρημα κατά της Ελλάδας διαστρεβλώνοντας ακόμα και την έννοια του Διεθνούς Δικαίου προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναφέροντας και τη ρητορική περί «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς στην Ελλάδα σε τοποθέτηση του στην επιτροπή προϋπολογισμού. Όπως είπε, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, η Τουρκία απαντά στις ενέργειες της Ελλάδας και της Κύπρου «χωρίς δισταγμό».

Παράλληλα, επανερχόμενος στην τακτική της διαστρέβλωσης των εννοιών, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Άγκυρα υπερασπίζεται τα «νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων με βάση το Διεθνές Δίκαιο» ξεχνώντας τις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τη χώρα του.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσολγου δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό, καθώς επανέφερε την ανιστόρητη ρητορική περί «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη λέγοντας, μάλιστα, ότι η Τουρκία την αντιμετωπίζει «ως κόρη οφαλμού».

Από το… μενού των νέων προκλήσεων Τσαβούσογλου δεν θα μπορούσε να λείψει και το Κυπριακό με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών από τη μια να επιμένει στην ύπαρξη «δύο κρατών ως προϋπόθεση για τη λύση του Κυπριακού» και από την άλλη να τονίζει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται κινήσεις όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τέλος, και παρά το προκλητικό παραλήρημά του είπε ότι «επανεκκινήσαμε τις διαβουλεύσεις (σ.σ. αναφέρεται στις διερευνητικές επαφές) με την πεποίθηση ότι μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα με εποικοδομητικό διάλογο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Τραγικός θάνατος για 33χρονη στο Βέλγιο: Έπεσε από ύψος 30 μέτρων ενώ πόζαρε για μια φωτογραφία

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved