ΕΘΝΙΚΑ

Απειλές Γιαϊτζί: Θα ανοίξουμε την πόρτα σε 5 εκατ. μετανάστες και τελειώνει η ιστορία με την Ελλάδα

Απειλές Γιαϊτζί: Θα ανοίξουμε την πόρτα σε 5 εκατ. μετανάστες και τελειώνει η ιστορία με την Ελλάδα
Ο Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, απειλεί με υβριδικό πόλεμο την Ελλάδα.
InTime / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο «πνευματικός πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας» στην Τουρκία, απειλεί ευθέως την Ελλάδα με υβριδικό πόλεμο μέσω των μεταναστευτικών ροών.

Την ώρα που η πίεση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με τους διακινητές μεταναστών να συνεργάζονται πλέον ανοικτά με τις Αρχές της Τουρκίας, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου έρχονται ευθείες απειλές για υβριδικό πόλεμο σε βάρος της χώρας μας. Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο «πνευματικός πατέρας» του δόγματος «Γαλάζια Πατρίδα», δεν δίστασε να κάνει λόγο για «άνοιγμα της πόρτας σε 5.000.000 μετανάστες» τονίζοντας πως αυτό θα είναι αρκετό για να «τελειώσει η ιστορία με την Ελλάδα».

Ο απόστρατος Τούρκος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού της γειτονικής χώρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη εμφανίστηκε σε παραληρηματική κατάσταση, μιλώντας για δωρεά οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ αλλά και για πλάνα απόβασης των Τούρκων στην επικράτεια της χώρας μας. «Εκατοντάδες ελικόπτερα άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού δωρήθηκαν, κάτι το απίστευτο», είπε μεταξύ άλλων ο Γιαϊτζί.

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως ο αρχηγός του ΓΕΣ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο πρωθυπουργός δήλωσαν ότι «με αυτή τη δωρεά ο στρατός της Ελλάδας θα φτάσει σε μια πολύ ανώτερη κατάσταση απέναντι από τον τουρκικό στρατό», και κάπου εκεί ήρθε μια ακόμα… έκρηξη του Γιαϊτζί.

«Δεν θα φτάσουν! Δεν θα φτάσουν! Δεν γίνεται αυτό. Ο μύλος με νερό από μακριά δεν γυρνάει. Χρειάζεται και θάρρος, το θάρρος που έχει το τουρκικό έθνος δεν υπάρχει σε κανέναν», ωρυόταν ο Γιαϊτζί που στη συνέχεια απείλησε ευθέως τόσο με απόβαση όσο και με υβριδικό πόλεμο την Ελλάδα.

«Άν η Τουρκία κάνει απόβαση στην Ελλάδα με αυτούς που πάνε με τις μηχανές στα ματς, η ιστορία με την Ελλάδα τελειώνει. Μόλις ανοίξουμε την πόρτα σε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες και τους ξαμολήσουμε στα νησιά, η ιστορία τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά. Βέβαια, οι δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων, τις οποίες επικαλέστηκε, ουδέποτε έχουν γίνει ενώ για ακόμα μια φορά έδειξε την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα και το κλίμα που διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο.