ΕΘΝΙΚΑ

Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες πήγαν να περάσουν τον Έβρο - Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας

Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες πήγαν να περάσουν τον Έβρο - Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας
Ηχηρές αποκαλύψεις για τον Έβρο και σκληρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τάκη Θεοδωρικάκο
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκάλυψε πως προχθές επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 παράτυποι μετανάστες με την είσοδο να αποτρέπεται. «Πυρά» στην Τουρκία αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα του Έβρου.

Σημαντικές αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο, αλλά και ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα», στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως μόλις πριν από δυο 24ωρα υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια εισόδου στη χώρα από 1.500 παράτυπους μετανάστες η οποία και αποτράπηκε από τις ελληνικές Αρχές.

Παράλληλα, εξήγησε πως λειτουργούν οι διακινητές ενώ με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε πως «δεν θα μετατρέψουμε τους Έλληνες αστυνομικούς σε βαρκάρηδες στον Έβρο».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκπομπής αποκάλυψε έγγραφο του ΓΕΣ, το οποίο φέρει την υπογραφή του υπαρχηγού, σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη νησίδα με τους 38 μετανάστες δεν ανήκει σε ελληνική επικράτεια. «Να σταματήσουν να πιστεύουν ότι θα κάνουμε τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για όσα ανέφερε κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ο κ. Σοϊλού χαρακτήρισε τη χώρα μας ως κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Οι δηλώσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια της πραγματικότητας, προκαλούν βάναυσα την παγκόσμια κοινή γνώμη. Όλη η Ευρώπη ξέρει ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα», είπε αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με όσα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας για το Λαύριο και για δήθεν εκπαίδευση στελεχών του PKK.

«Η Τουρκία εργαλειοποιεί δυστυχισμένος ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο. Τους σπρώχνει βιαίως προς τη χώρα μας. Το φαινόμενο αυτό που πήρε μεγάλη έκταση τον Μάρτιο του 2020, έχουμε προειδοποιήσει ότι συμβαίνει καθημερινά. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έξαρση. Προχθές, επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 παράτυποι μετανάστες», είπε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν οργανωμένα συμφέροντα, αυτοί τους φέρνουν στα σύνορά μας. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε συλλάβει 60 διακινητές, εμπορίου και ελπίδας. Είναι ξένοι οι συλληφθέντες και έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».

Σχετικά με το πώς φτάνουν αυτοί οι άνθρωποι στο κατώφλι της χώρας ο υπουργός εξήγησε πως υπάρχει μια μεθοδολογία την οποία ακολουθούν οι διακινητές. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να εισβάλουν μαζικά στη χώρα, λόγω και του φράχτη αλλά και της βελτιωμένης φύλαξης των συνόρων, προσπαθούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους στις νησίδες του Έβρου. Το καλοκαίρι πέφτει και η στάθμη του ποταμού και από εκεί ψάχνουν το «κενό» για να περάσουν στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν άνθρωποι και στην Ελλάδα που τα θέλουν αυτά. Θέλουν τον Έλληνα αστυνομικά βαρκάρη. Να σταματήσουν να πιστεύουν ότι θα κάνουμε τα σύνορα «ξέφραγο αμπέλι». Οι Τούρκοι το έχουν αντιληφθεί, ας το καταλάβουν κι αυτοί», σημείωσε.

Το έγγραφο του ΓΕΣ για τη νησίδα του Έβρου

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος έδειξε ένα έγγραφο που είχε μαζί του, το οποίο είναι επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ με την υπογραφή του υπαρχηγού, λέγοντας πως «παρακαλώ και προκαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει κατάθεση εγγράφων στη Βουλή. Εδώ λέει ότι οι συντεταγμένες της νησίδας είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Αυτό θέλουμε να είναι εις γνώσην των πάντων. Εμείς μιλάμε με αλήθειες και μόνο με αλήθειες».

«Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το αν σέβεται και αποδέχεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Ως πρωθυπουργός δεν τα είχε καλά με τη γνώση των συνόρων. Είχε πει άλλωστε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, δεν θα το κάνει απέναντι στην κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς. Οφείλει να το κάνει απέναντι στους ανθρώπους του Ελληνικού Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. και μαζί με τους ακρίτες μας του Έβρου, υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας που είναι και σύνορα της ΕΕ», τόνισε στη συνέχεια και επεσήμανε:

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξεφύγει από τη λογική ότι για να έρθει στην κυβέρνηση θα πρέπει να κατεδαφίσει την κυβέρνηση με ψέματα και συκοφαντίες όπως έκανε το 2015. Το 2022 και το 2023 δεν είναι το 2015, πρέπει να το κατανοήσει αυτό».

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπισμού»

«Θέλω επίσης να τονίσω, ότι μαθήματα ανθρωπισμού δεν δεχόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε εμείς που φτιάξαμε τη Μόρια, δεν είμαστε εμείς που επιτρέψαμε να βιάζονται μέχρι και μικρά παιδιά. Χιλιάδες άνθρωποι ήταν στον Πειραιά, στο Ελληνικό, έναν χώρο που δεν εγκατέλειπαν και που σήμερα αναπτύσσεται και φέρνει θέσεις εργασίας στην περιοχή», τόνισε ακολούθως ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Τις τελευταίες ημέρες προσπάθησαν πολλοί στην αξιωματική αντιπολίτευση να διχάσουν τον ελληνικό λαό, να κάνουν αντιπολίτευση με ψέματα και συκοφαντίες. Δεν θα το επιτρέψουμε. Είμαστε η παράταξη του μέτρου και της λογικής. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, με σεβασμό στους ανθρώπους. Δεκάδες άνθρωποι, έγκυες γυναίκες και παιδιά, σώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και δέχθηκαν περίθαλψη από τις ελληνικές Αρχές», συμπλήρωσε.

«Θα επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο, να αφήσουν τις μικροπολιτικές επιδιώξεις»

Αναφορικά με τη νησίδα επανέλαβε πως τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα και μάλιστα ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας «σαν πολιτικός μηχανικός, καταλαβαίνει από συντεταγμένες. Θέλω να πιστεύω ότι θα επανορθώσει. Δεν γίνεται να εγκαλείς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία, την ώρα που η Τουρκία επιτίθεται με αυτό τον τρόπο».

Όσο για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, επιβεβαίωσε πως «Ο φράκτης θέλουμε να επεκταθεί όσο γίνεται περισσότερο. Είναι 180χλμ το σύνολο των συνόρων, θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ευρώπη εκτιμά όσα κάνει η Ελλάδα, διότι το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης είναι και πρόβλημα της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε όλα τα κόμματα να «αφήσουν στη μπάντα τις στενές μικροπολιτικές επιδιώξεις, να στηρίξουν την προσπάθεια του κράτους μας να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή».