ΕΘΝΙΚΑ

Βενιζέλος-Κυπριανού:Συζήτηση για το Κυπριακό

Βενιζέλος-Κυπριανού:Συζήτηση για το Κυπριακό

Το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο της σημερινής (17/3/2015) συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ, 'Αντρο Κυπριανού.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στις δηλώσεις του ότι τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα μεγάλα εθνικά ζητήματά μας, με κορυφαίο το Κυπριακό. Τόνισε ότι «το ΑΚΕΛ, ένα μεγάλο κυπριακό κόμμα, με παράδοση και επιρροή στην κυπριακή κοινωνία, έχει πολύ καθαρές θέσεις», και πρόσθεσε ότι είναι πάντα μεγάλη του χαρά να συζητά με τον κ. Κυπριανού, «γιατί πρέπει να υπάρχει εθνικό μέτωπο αρραγές και με καθαρή στρατηγική, και σε αυτό έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι μας». «Εύχομαι κάποια στιγμή, στο πολύ κοντινό μέλλον να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις στο Κυπριακό» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τη συζήτηση τους πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική και ανέφερε ότι σήμερα ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είχε συναντήσεις με τους αρχηγούς των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και έχει δηλώσει ότι αναμένει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στο νησί.

«Είναι και δική μας ευχή να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, να είναι ουσιαστικές και σίγουρα όχι κάτω από τον εκβιασμό ή τις απειλές της Τουρκίας, με στόχο αυτές οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στα πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου» τόνισε. Υπογράμμισε δε ότι «εάν και εφόσον γίνει κατορθωτό να ξεκινήσει μια διαδικασία σ' αυτά τα πλαίσια, το ΑΚΕΛ θα τη στηρίξει». «Γιατί», όπως σημείωσε, «για το ΑΚΕΛ είναι προτεραιότητα η λύση του Κυπριακού και ιδιαίτερα μέσα στις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα, θεωρούμε ότι μια σωστή λύση στο Κυπριακό, μια λύση όπως την οραματιζόμαστε ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, θα δώσει ώθηση και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας».

Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ για τη διαχρονική τους στήριξη στις προσπάθειες, όπως ευχαρίστησε επιπλέον και το σύνολο των κομμάτων της ελληνικής πολιτείας «στις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως κυπριακός λαός να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας». «Κι εγώ», τόνισε, «προσδοκώ ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις κι αυτή τη φορά εύχομαι να έχουν αίσια κατάληξη».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις