«Ρήγμα» στην Τουρκία για το Κυπριακό: Αποστάσεις Ακιντζί από τον προκλητικό Ερντογάν

«Ρήγμα» στην Τουρκία για το Κυπριακό: Αποστάσεις Ακιντζί από τον προκλητικό Ερντογάν

Την άποψη ότι τίποτα δεν θα πρέπει θεωρείται «ταμπού» στις συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων.

«Αν λέμε ότι αυτά τα ζητήματα είναι ταμπού, ότι δεν μπορούμε ούτε καν να τα συζητήσουμε και ότι όλα θα έπρεπε να παραμείνουν ως έχουν, αυτό δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ακιντζί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται αντιληπτές ως απειλή για την άλλη πλευρά και οι λύσεις θα πρέπει να είναι αποδεκτές και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε η τελική συμφωνία να βρίσκει σύμφωνους τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους», πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ακιντζί τόνισε επίσης ότι στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει «να εξευρεθούν οι τρόποι και τα μέσα ώστε και οι δύο κοινότητες αυτού του πανέμορφου νησιού να αισθάνονται ασφαλείς».

«Χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα σε μία ημέρα», κατέληξε.