ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ο Τσελίκ: «Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους 8, γιατί θέλει να τους αποσπάσει στρατιωτικά μυστικά»

Προκαλεί ο Τσελίκ: «Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους 8, γιατί θέλει να τους αποσπάσει στρατιωτικά μυστικά»

Ξεπερνά κάθε όριο η δήλωση που έκανε τη Δευτέρα (11/06/2018), ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα δέχθηκε παρεμβάσεις για να μην εκδώσει του οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς κι ότι προσπαθεί να τους αποσπάσει στρατιωτικά μυστικά.

Μιλώντας σε κοινή τηλεοπτική εκπομπή των δικτύων HaberTurk και Bloomberg, ο κ. Τσελίκ δήλωσε: «Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι ένα πρόσφορο εργαλείο. Η υπόθαλψη τρομοκρατών που φορούν στρατιωτική στολή, θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Μετά έφτασε στα αυτιά μας ότι έγιναν παρεμβάσεις από άλλες χώρες. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια χώρα που προστατεύσει πραξικοπηματίες. Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν τράβηξαν όπλα εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για μας. Είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με το δίκαιο. Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση», πρόσθεσε σε προκλητικό τόνο ο Τούρκος υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις