Κορονοϊός LIVE: Συνεχής ενημέρωση για την επέλαση της πανδημίας - Οι εξελίξεις για την υγεία Τραμπ

Newsbomb

AP

Παγκόσμια ανησυχία για εξάπλωση του Covid-19 – Κρίσιμη η κατάσταση και στην Ελλάδα – Όλα τα τελευταία νέα για την πορεία της υγείας του Αμερικανού προέδρου

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης τις εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση σε όλο τον πλανήτη, ενώ στη χώρα μας είναι πλέον σταθερά πάνω από 250 ημερησίως.

Το Σάββατο (03.10) το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 267 νέα κρούσματα και επτά θανάτους, ενώ το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι αυξάνονται συνεχώς οι διασωληνωμένοι στις Εντατικές.

Η παγκόσμια κοινότητα ωστόσο, παρακολουθεί με αγωνία και την πορεία της υγείας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19, όπως και η σύζυγός του, Μελάνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ παρουσιάζει ορισμένα ανησυχητικά στοιχεία, με πηγές του Λευκού Οίκου να χαρακτηρίζουν τις επόμενες 48 ώρες κρίσιμες.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και για την πορεία της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ στο Live Blog του Newsbomb.gr.

23:55
Ελένη Κολιοφούτη

Κορονοϊός Γαλλία: Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Παρίσι

Η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, πράγμα που επισύρει την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη.

Η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων θα ανακοινωθεί αύριο και θα είναι διάρκειας δεκαπέντε ημερών, διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 12.565 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 619.190 κρουσμάτων.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 32 τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 32.230.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων ανήλθε σε 4.264, ανάμεσά του 893 κρούσματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

23:18
Ελένη Κολιοφούτη

Η Ιταλία εξετάζει να βγάλει την Ελλάδα από τη «λίστα» αυξημένου κινδύνου

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης προτίθεται να βγάλει την Ελλάδα από τη λίστα με τις «χώρες αυξημένου κινδύνου», βάσει της οποίας προβλέπεται υποχρεωτικό τεστ για όλους τους επιβάτες που φθάνουν στα ιταλικά αεροδρόμια. Όπως διέρρευσε, τα έκτακτα αυτά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν για όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία και τη Γαλλία, με προορισμό την Ιταλία.

Παράλληλαμε την τοπική αστυνομία, όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ελέγχους για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας (αρχίζοντας από τη χρήση της μάσκας) θα πραγματοποιούνται σύντομα και από τους άνδρες και τις γυναίκες του ιταλικού στρατού.

23:14
Ελένη Κολιοφούτη

Κορoνοϊός: Άλλος ένας θάνατος στην Ελλάδα - Νεκρός 84χρονος στο «Σωτηρία»

Άλλον έναν θάνατο από κορονοϊό μετρά η χώρα μας καθώς ένας 84χρονος κατέληξε σήμερα (04/10) στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 410.

21:29
Ελένη Κολιοφούτη

Αυτοί είναι οι Έλληνες πίσω από το κοκτέιλ φαρμάκων στον Ντόναλντ Τραμπ

Κορυφαίοι Έλληνες ερευνητές βάζουν την σφραγίδα τους στην μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πριν ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση των γιατρών να μεταφερθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο, ο θεράπων ιατρός του ανακοίνωσε πως του χορηγήθηκε πειραματικό φαρμακευτικό σκεύασμα, ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που ερευνά η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron.

Η φαρμακευτική μπορεί να είναι αμερικάνικη, έχει όμως αμιγώς ελληνική καρδιά, καθώς συνιδρυτής της είναι ένας επιστήμονας με ελληνικές ρίζες, ο Τζορτζ Γιανκόπουλος

Στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha μίλησε για τις έρευνες της φαρμακευτικής ένας άλλος Έλληνας επιστήμονας, στην ίδια φαρμακευτική εταιρεία, ο Χρήστος Κυράτσους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

21:11
Ελένη Κολιοφούτη

Κορονοϊός: 20 νέα κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, rapid tests για τον κορονοϊό στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι 487, από τα οποία ανευρέθησαν είκοσι (20) θετικά, εκ των οποίων πέντε (5) αφορούν Έλληνες και δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς, οκτώ (8) γυναίκες, δώδεκα (12) άνδρες και διάμεση ηλικία θετικών τα 41 έτη.

Την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 229 επιπλέον κρούσματα. Από τα 200 εγχώρια κρούσματα, τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές.

20:24
Ελένη Κολιοφούτη

Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Δύο κρούσματα κορονοϊού

Συναγερμός σήμανε στο Δρομοκαΐτειο, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το πρώτο περιστατικό πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του Δρομοκαΐτειου όπου υποβλήθηκε σε Rapid test. Υπενθυμίζεται ότι έξω από το Δρομοκαΐτειο έχει στηθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο πραγματοποιεί τεστ σε όποιον εισέρχεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Αφού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Όσον αφορά το δεύτερο περιστατικό πρόκειται για γυναίκα τρόφιμο σε εξωτερική δομή του Δρομοκαΐτειου και συγκεκριμένα σε ξενώνα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σατωβριάνδου.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι με απόφαση της υφυπουργού Υγείας κυρίας Ζωής Ράπτη έχει απαγορευτεί το επισκεπτήριο σε όλες τις δομές φιλοξενίας των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Επομένως, πιθανολογείται ότι η γυναίκα κόλλησε τον ιό από εργαζόμενο στην ψυχιατρική δομή.

Το πρωί της Δευτέρας (05/10) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο ξενώνα στην οδό Σατωβριάνδου προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ σε τρόφιμους και εργαζόμενους.

19:03
Ελένη Κολιοφούτη

Ντόναλντ Τραμπ: Τα νεότερα για την υγεία του

Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε πριν από λίγο η ιατρική ομάδας του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο προσβεβλημένος από κορονοϊό.

Η ιατρική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται και ότι θα μπορέσει να εξέλθει του νοσοκομείου ήδη από την Δευτέρα.

Ο Τραμπ παραμένει απύρετος από το πρωί της Παρασκευής, οι ζωτικοί του δείκτες είναι καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές, ενώ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με Remdesivir.

18:49
Ελένη Κολιοφούτη

Πέθανε από κορονοϊό ο διάσημος σχεδιαστής Κένζο Τακάντα

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κένζο Τακάντα υπέκυψε σήμερα στην Covid-19, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που επιβλήθηκε στο Παρίσι, όπου και έκανε καριέρα και διάσημη την φίρμα Kenzo, πέθανε στο αμερικανικό νοσοκομείο Neuilly-sur-Seine από τις συνέπειες της Covid-19 σε ηλικία 81 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

18:06
Ελένη Κολιοφούτη

Κορονοϊός: Το μήνυμα Τραμπ από το νοσοκομείο

Μήνυμα προς τους Αμερικανούς πολίτες από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, Τζέισον Μίλερ.

«Μίλησα με τον πρόεδρο χθες το απόγευμα, για περίπου μισή ώρα, και έχει υψηλό ηθικό», είπε ο Μίλερ και πρόσθεσε: «Μάλιστα, ο πρόεδρος μού είπε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι θα νικήσει τον κορονοϊό, ότι ως έθνος θα νικήσουμε τον κορονοϊό, και ότι η εκστρατεία μας θα νικήσει τον κορονοϊό. Και μου είπε ότι μόλις βγει από το νοσοκομείο, θα τεθεί ξανά επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας», συμπλήρωσε ο Μίλερ.

«Τον άκουσα αρκετά ζωηρό, αλλά μου είπε και κάτι ακόμα το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό», είπε επίσης ο Μίλερ, και εξήγησε: «Και αυτό που είπε ο πρόεδρος ήταν να είμαστε προσεκτικοί, θυμίζοντας στους συμπολίτες μας να πλένουν τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, αλλά και να βεβαιώνονται ότι εάν δεν μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκα. Και θεωρώ ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα προς όλους τους πολίτες της χώρας».

16:56
Ελένη Κολιοφούτη

Γηροκομείο στην Καρδίτσα: Στα οκτώ τα κρούσματα κορονοϊού

Συνολικά 8 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα.

Ειδικότερα, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved