ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν, τι θα ισχύει για τα τεστ - Πού προσανατολίζονται κυβέρνηση και ειδικοί

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν, τι θα ισχύει για τα τεστ - Πού προσανατολίζονται κυβέρνηση και ειδικοί
Intime News

Άνοιγμα σχολείων: Η εκπαιδευτική κοινότητα περιμένει, οι επιστήμονες διαφωνούν και το λουκέτο στα σχολεία είναι ο γρίφος στον οποίο όλοι ψάχνουν την απάντηση.

Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν οι ειδικοί οι οποίοι την Τρίτη (29/12) επί τέσσερις ώρες συζητούσαν, πρότειναν και απέρριπταν προτάσεις που έπεφταν στο τραπέζι.

Επικρατέστερη ήταν η άποψη για σταδιακό άνοιγμα από τις 8 ή τις 11 Ιανουαρίου, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που ισχυρίζονταν πως θα μπορούσαν να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές το διάστημα εκείνο.

«Τα παιδιά δεν κολλάνε εύκολα, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, δεν μεταδίδουν τη νόσο και τα σχολεία είναι καλό να ανοίξουν ειδικά για τα δημοτικά για τους φίλους, την κοινωνικοποίηση τους», δήλωσε στον ΑΝΤ1, η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμολογικής Κλινικής του «Σωτηρία».

Σχέδιο testing για μαθητές άνω των 16 ετών

Οι ειδικοί άκουσαν και την πρόταση της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, η οποία παρουσίασε το σχέδιο testing για την επιστροφή των μαθητών.

Σύμφωνα με τον ANT1, το σχέδιο testing, αφορά στην δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τεστ κορονοϊού, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές άνω των 16 ετών αλλά και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν τεστ χωρίς κλήρωση. Επίσης στους λοιμωξιολόγους προτάθηκε να μείνουν ανοιχτές όλες οι είσοδοι των σχολείων και όχι μόνο μία κεντρική έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Tο υπουργείο Παιδείας επιδιώκει μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβει μία οριστική εισήγηση από τους ειδικούς, ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να έχει τον χρόνο να ετοιμαστεί για μία ομαλή επιστροφή.

Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει ξανά για το θέμα των σχολείων την Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για 10 περιοχές - Έκκληση Κικίλια ενόψει ρεβεγιόν