ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE που έχει πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE που έχει πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα
INTIME NEWS

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Μάχη σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνει η πυροσβεστική καθώς δεκάδες είναι τα μέτωπα της φωτιάς - Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί στην Εύβοια - Καίγεται το χωριό Μακρυμάλλη - Προς τα Ψαχνά οι φλόγες

Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στις 3 ξημερώματα της Τρίτης εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες βρέθηκαν γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Ενώ, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και το χωριό Πλατάνα, το οποίο έχει 50 κατοίκους.

Υπενθυμίζεται ότι και τα τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Αυτή τη στιγμή τα δύο πύρινα μέτωπα παραμένουν σοβαρά: το ένα είναι ιδιαίτερα μεγάλο (αυτό στο χωριό Μακρυμάλλη) και κινείται προς τα Ψαχνά, ενώ το δεύτερο μέτωπο από το Κοντοδεσπότι κινείται προς το χωριό Πλατανιά.

Σε ασφαλές σημείο οι 300 κάτοικοι από Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν με λεωφορεία του Δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια, τα οποία εκκενώθηκαν.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο από το χωριό Κοντοδεσπότι, Δημήτρη Βουρδάνο, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, η εκκένωση του χωριού «κρίθηκε αναγκαία καθώς η φωτιά έφτασε στις παρυφές του οικισμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καεί σπίτια». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μόνο μία αποθήκη έχει καεί, αλλά είναι παρατεταγμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας μια ξεχωριστή μάχη για να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και να μην μπει μέσα στον οικισμό».

Πυρκαγιά είχαμε και σε δασική έκταση στην περιοχή Καστανιώτισα, στην Ιστιαία Ευβοίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 PZL.

Καλύτερα τα πράγματα στην πυρκαγιά της Θήβας

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στον Πρόδρομο της Βοιωτίας οι πυροσβέστες καθώς μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο (ούτως ή άλλως πρόλαβαν να τα εκκενώσουν), αλλά το δεύτερο μέτωπο που παραμένει ενεργό κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

Κιάτο: Υπό έλεγχο η φωτιά στο χωριό Βασιλικό

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα (13/8/2018) σε περιοχή κοντά στο χωριό Βασιλικό Κιάτου.

Στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άνδρες. Ευτυχώς η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι έσβησε γρήγορα.

Πυρκαγιά και στην Ηλεία

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα (17:40) πυρκαγιά στο Λευκοχώρι του δήμου Πηνειού στην Ηλεία.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει χορτολιβαδική έκταση και συγκεκριμένα καλαμιές και δεν απειλεί τον οικισμό της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 21 Πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρα τμήματα με 10 πυροσβέστες.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητικής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ώστε να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Μεγάλη φωτιά υπήρξε και στην Μανωλάδα Ηλείας από άγνωστη μέχρι στιογμής αιτία.

Φωτιά στην Θάσο το πρωί

Φωτιά είχε ξεσπάσει από τις 7 το πρωί στο νότιο τμήμα της Θάσου, στην περιοχή του Παραδείσου Κοινύρων. Δυστυχώς πρόκειται για πευκόφυτη περιοχή σε κοντινή απόσταση από την παραλία ενώ ο άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή φαίνεται να κάνουν πιο δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Μεγάλη είναι αυτή τη στιγμή η κινητοποίηση των κατοίκων και φυσικά της πυροσβεστικής.

Σήμερα άλλες δυο πυρκαγιές έθεσαν σε συναγερμό την Πυροσβεστική στη Θήβα και στα Ιωάννινα. Στην περιοχή Πρόδρομος του δήμου της Θήβας καίγεται δασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων η φωτιά ήταν σε χαμηλή βλάστηση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Λίγο πριν τις 09.00 το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική πως σε μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Παιανία, στην Αττική.

Το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει συνολικά 72 δασικές φωτιές.