ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2019: Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για το Μετρό Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ 2019: Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παραχωρεί το μεσημέρι της Κυριακής (15/09) ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης και τις καθυστερήσεις και εμπλοκές που παρουσιάζονται κατά διαστήματα.

«Για πάρα πολλά χρόνια η ανάδοχος εταιρεία του έργου, με άλλη ιδιοκτησία τότε, είχε χαρακτηριστεί ως ο εθνικός εργολάβος και είχε εμπλοκή στα ΜΜΕ», είπε ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για διαπλοκή και «ύποπτες» τακτικές της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η δική μας κυβέρνηση δεν θέλησε να μπει σε μια συναλλαγή, σε μια διαπλοκή. Η ανάδοχος αυτή εταιρεία και τότε και τώρα παραμένει μία από τις αρτιότερες στον κατασκευαστικό χώρο. Ο επιβλέπων το έργο καθ' όλη τη διάρκεια της κυβέρνησής μας, συνεργάστηκε άψογα και χάρη σε αυτό κατορθώσαμε μέσα σε τρία χρόνια να το ολοκληρώσουμε κατά 75%. Ο κ. Μητσοτάκης όμως, έδωσε πάτημα στον εργολάβo να αξιώσει αποζημιώσεις. Τα όποια κέρδη δεν κατάφερε να αποκομίσει από την αύξηση τιμής των διοδίων που αποτρέψαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προεκλογικά, ίσως να το κάνει μέσω του μετρό», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναβλήθηκε η δίκη της 19χρονης που εγκατέλειψε το βρέφος της – Αίτημα για ψυχιατρική εξέταση

Νέα Ιωνία: Στο αυτόφωρο η 19χρονη που ομολόγησε ότι εγκατέλειψε το νεογέννητό της

Σχετικές ειδήσεις