ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χαράκωσαν προσφυγόπουλο έξω από σχολείο

Θεσσαλονίκη: Χαράκωσαν προσφυγόπουλο έξω από σχολείο
Η επίθεση σημειώθηκε ενώ το παιδί πήγαινε στο σχολείο.

Θύμα επίθεσης και απειλών έπεσε ένας πρόσφυγας μαθητής Α' γυμνασίου, σε σχολείο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Το περιστατικό κατήγγειλε το πρωί της Τετάρτης (06/11), ο διευθυντής του σχολείου και ερευνάται από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι και προκάλεσαν χαρακιές στο προσφυγόπουλο από το Ιράν ενώ το απείλησαν λέγοντάς του να φύγει από τη χώρα και να μην ξαναπάει σχολείο γιατί θα «πάθει πολύ χειρότερα».

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν την έναρξη των μαθημάτων σήμερα, όταν δύο μαυροντυμένα και με κουκούλες άτομα, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, επιτέθηκαν στον μαθητή.

Το παιδί όπως πανικοβλήθηκε αλλά θέλησε να πάει κανονικά στο σχολείο να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Στο σχολείο κατέφθασε Αστυνομία η οποία πραγματοποιεί έρευνα για το περιστατικό.

Έγγραφη ενημέρωση για τα γεγονότα, όπως αυτά καταγράφηκαν μέσα από μαρτυρίες εκπαιδευτικών και μαθητών, ζήτησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είχα μια προφορική ενημέρωση για το περιστατικό και ζήτησα να διερευνηθεί εμπεριστατωμένα τι ακριβώς συνέβη και υπό ποιες συνθήκες. Δόθηκε εντολή και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταγραφούν όλα αυτά γραπτώς, να έχουμε εικόνα, ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα στα επόμενα στάδια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Για να συζητήσει το θέμα συγκάλεσε συνεδρίαση η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. «Ήταν ένα ρατσιστικό περιστατικό, απειλήθηκε ένα μικρό προσφυγάκι και μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και απειλώντας το να μην ξαναπάει στο σχολείο. Δίνουμε έναν αγώνα χρόνια τώρα για να ενταχθούν στην εκπαίδευση όλα τα προσφυγόπουλα, να έχουμε τάξεις υποδοχής. Έχουμε αρκετά προσφυγόπουλα στον Δήμο, τα οποία οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τα έχουν αγκαλιάσει και τα βοηθούν. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να απαντήσει σε τέτοια ρατσιστικά περιστατικά και να μην αφήνει περιθώρια σε άτομα με φασιστικές συμπεριφορές να εκφοβίζουν και να εκτοξεύουν απειλές σε βάρος προσφύγων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ, Γιάννα Λαθήρα.

Με πληροφορίες από Thestival.gr και ΑΝΤ1

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι θα το πάρουν - Τα κριτήρια

Σχετικές ειδήσεις