ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα υπό κατάληψη κτήρια - Εννέα προσαγωγές

Κουκάκι: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα υπό κατάληψη κτήρια - Εννέα προσαγωγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα δύο κτήρια στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/1) οι αντιεξουσιαστές - Οι Αστυνομικοί λίγο πριν από τις 8 εισέβαλαν στα κτήρια

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το Κουκάκι το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς οι Αστυνομικοί επιχειρούν στα δύο κτήρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές νωρίτερα στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι, με τους δεύτερους να πετούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

Άνδρες της ΕΚΑΜ, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, έσπασαν τις εισόδους και μπήκαν στα υπό κατάληψη κτήρια, μετά από εντολή Εισαγγελέα, για να τα εκκενώσουν ξανά.

Η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο οι Αστυνομικοί προσπαθούσαν να μπουν στα κτήρια οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα σε αυτά πετούσαν πέτρες προκειμένου να τους εμποδίσουν.

Εννέα προσαγωγές για τις ανακαταλήψεις των κτηρίων

Εννέα προσαγωγές έγιναν συνολικά από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτήρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν στις προσαγωγές.

Τι έγραψαν οι αντιεξουσιαστές

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας. Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους. Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους. Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση. Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία. Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος».

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος... στην Ηλεία: «Πάγωσε» με αυτό που ανακάλυψε στην αυλή σπιτιού