ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Λαμία: Ηλικιωμένοι λιάζονται στην πλατεία Πάρκου παρά τις εκκλήσεις των ειδικών

Κορονοϊός - Λαμία: Ηλικιωμένοι λιάζονται στην πλατεία Πάρκου παρά τις εκκλήσεις των ειδικών

Κορονοϊός: Τι κι αν κάνουν εκκλήσεις οι ειδικοί να μην κυκλοφορούν οι ευπαθείς ομάδες - Βγήκαν να λιαστούν σαν να μην τρέχει τίποτα

Γεμάτη από κόσμο ήταν το πρωί της Πέμπτης (19/3) η κεντρική πλατεία της Λαμίας, πρώτη ημέρα της γενικής απαγόρευσης περί δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το συγκεκριμένο μέτρο τηρήθηκε, μαζί με αυτό της απόστασης, ωστόσο το αποθαρρυντικό είναι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν άτομα μεγάλης ηλικίας, στα οποία δείχνει προτίμηση ο νέος κορονοϊός.

Οι υπόλοιποι θαμώνες της πλατείας, ήταν Ρομά, οι παρέες των οποίων οριακά δεν έφθαναν σε διψήφιο αριθμό!

Παρόμοιο το σκηνικό και σε πλατεία των βορείων προαστίων της πόλης όπου οι περιπατητές κατέβασαν τα καθίσματα κλειστής καφετέριας για να καθίσουν και να απολαύσουν τον ήλιο. Το ίδιο έκαναν και στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα. Κυριολεκτικά σαν να μην άλλαξε τίποτα στην ηλιόλουστη ανοιξιάτικη Λαμία.

Σημειώνεται ότι στους δρόμους της πόλης περιπολούν συνεχώς αστυνομικοί, οι οποίοι πλέον είναι επιφορτισμένοι και με την τήρηση των μέτρων της κυβέρνησης για τον νέο κορονοϊό. Ήδη από το προηγούμενο βράδυ οι αστυνομικοί διαλύουν οργανωμένες παρέες, συστήνοντας στον κόσμο να παραμένει στο σπίτι και να βγαίνει από αυτό μόνο για πολύ σοβαρό λόγο.

Μην ξεχνάτε ότι μπορεί επισήμως στη χώρα μας τα κρούσματα του covid-19 να είναι λίγο πάνω από 400, στατιστικά όμως είναι τουλάχιστον 1.500 με 2.500 περισσότερα. Κρούσματα που θα αποκαλυφθούν και θα απομονωθούν μόνο αν τηρήσουμε όλοι την καραντίνα των 14 ημερών.

Δείτε φωτογραφίας από την πλατεία Πάρκου σήμερα το πρωί:

Πηγή: lamiareport.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σας αφορά! Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Αναλυτικοί χάρτες

Κορονοϊός: Αθήνα όπως... Ουχάν - Η πρωτεύουσα έγινε «πόλη-φάντασμα» (pics)

Σχετικές ειδήσεις