ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η σύγκριση κρουσμάτων και θανάτων στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες

Κορονοϊός: Η σύγκριση κρουσμάτων και θανάτων στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στους 73 οι νεκροί στη χώρα μας σήμερα Δευτέρα (06/04) - Πώς εμφανίζεται σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν περίπου τον ίδιο μέγεθος πληθυσμού

Στους 76 έφτασε σήμερα ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τρεις ακόμα ηλικιωμένους άνδρες (άνω των 72 ετών) να χάνουν τη ζωή τους, σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, έως το απόγευμα της Κυριακής, τα κρούσματα ήταν 1.735.

Κι ενώ η κάθε μια από αυτές τις 76 απώλειες αποτελεί σαφέστατα τραγικό γεγονός, ο χαμηλός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας, αφήνει το περιθώριο ελπίδας στους ειδικούς, ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από αυτό τον εφιάλτη «πληγωμένη» όσο το δυνατόν λιγότερο.

Στα δύο γραφήματα, που δόθηκαν από κυβερνητικές πηγές παρακάτω, φαίνεται η πορεία της χώρας μας εν μέσω της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, δείχνουν την καμπύλη αύξησης κρουσμάτων και θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα σε σύγκριση με τρεις χώρες με πληθυσμό όχι πολύ μεγαλύτερο από της χώρας μας και ειδικότερα σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία το διάστημα από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Απριλίου.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τα δύο γραφήματα που αποτυπώνουν την έως τώρα θετική πορεία της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται έως ένα βαθμό και από την τακτική που έχει επιλέξει η εκάστοτε κυβέρνηση -δηλαδή εάν γίνονται πολλά ή λίγα τεστ στον πληθυσμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ευχάριστα νέα για την Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει Ελληνίδα επιδημιολόγος

Κορονοϊός: Τρεις θάνατοι σήμερα στην Ελλάδα - Στους 76 οι νεκροί

Κορονοϊός: Τα 10 μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και το σενάριο για πρόωρες εκλογές

Τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και το σενάριο για πρόωρες εκλογές

Θέμα ημερών θεωρείται η περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού, ειδικά μετά την παράτασή τους για ακόμη τρεις εβδομάδες, έως τις 27 Απριλίου.

Την φράση «θέμα ημερών»,άλλωστε έχει πει και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη νέα αυτή δέσμης μέτρων, ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμη, πότε θα λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτήν την απόφαση. Πηγές, με γνώση των όσων διαδραματίζονται εντός του Μεγάρου Μαξίμου, επισημαίνουν ότι το κρίσιμο διάστημα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο πάνω από όλα εκτιμάται η γνώμη των επιστημόνων.

Όσο η καμπύλη των κρουσμάτων και οι απώλειες παραμένουν σε ελεγχόμενα επίπεδα, τόσο η κυβέρνηση θα καθυστερεί στο να αυστηροποιήσει περαιτέρω τους περιορισμούς. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως καθυστέρηση αλλά ως ελιγμό προκειμένου να μπορέσει και ο πληθυσμός να μην πειθαρχήσει και να μην δείξει σημάδια κόπωσης όπως έχουν φανεί σε χώρες όπως η Ιταλία.

Το πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων θεωρείται δεδομένο:

  • χρονικός και ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεων
  • απαγόρευση εξόδου το Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία
  • απαγόρευση των συναθροίσεων με αφορμή τον οβελία κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: LIVE η εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη λεπτό προς λεπτό (ΧΑΡΤΗΣ)

Σχετικές ειδήσεις