ΕΛΛΑΔΑ

Φόβος και τρόμος οι συμμορίες ανηλίκων στην Αττική

Φόβος και τρόμος οι συμμορίες ανηλίκων στην Αττική

Ομάδες εφήβων, που στρατολογούν ακόμα και μαθητές δημοτικού, σκορπούν τον φόβο στην Αττική, έχοντας στην κατοχή τους σιδερολοστούς, μαχαιριά ακόμη και πιστόλια. Τα βίντεο που οι ίδιοι αναρτούν στο διαδίκτυο για να προβάλλουν τη δράση τους, «κόβουν» την ανάσα.

Ανήλικοι μαθητές ακόμη και του δημοτικού αποτελούν μέλη εγκληματικών ομάδων που αλωνίζουν στην Αθήνα.

Δωδεκάχρονα αγόρια οπλισμένα κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας με μοναδικό στόχο να σπείρουν τον τρόμο και τον πανικό. Με στόχο να αποτελούν φόβητρο για τους συνομήλικους τους.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι ανήλικοι και στα οποία φαίνονται τα πρόσωπα τους ανεβάζουν βίντεο με τα «κατορθώματα» τους. Σε ένα από αυτά που αποκάλυψε το Mega φαίνεται μια από τις συμμορίες να πετά πέτρες σε διερχόμενο λεωφορείο.

Στο ίδιο βίντεο καταγράφεται επίσης ο άγριος ξυλοδαρμός ενός νεαρού αγοριού. Σε άλλο σοκαρίστικο ντοκουμέντο φαίνεται μια ομάδα μεγαλύτερη των 20 ατόμων να κυκλοφορεί σε δρόμο του κέντρου της Αθήνας και να κρατάει ξύλα στα χέρια.

Όπως αναφέρουν στα σχόλια αναζητούν μέλη αντίπαλων συμμοριών. Ένα ακόμη ραντεβού μεταξύ ανήλικων ομάδων διαφορετικών περιοχών έχει κανονιστεί στις γειτονίες της πρωτεύουσας.

Οι συμμορίες των ανήλικων που σπέρνουν τον πανικό στο λεκανοπέδιο έχουν τρεις διαφορετικούς τρόπους που πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους τόσο σε συνομήλικους τους όσο και σε μεγαλύτερα άτομα.

Ο πρώτος τρόπος είναι με τη χρησιμοποίηση σιδερολοστών και σιδερογροθιών. Μέσα τα οποία μπορούν να επιφέρουν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς όμως οι ανήλικοι φαίνεται πως αδιαφορούν για τις βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν.

Ο δεύτερος και πιο αναβαθμισμένος τρόπος είναι το κλασικό στιλέτο ή οι γνωστές πεταλούδες. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Αργυρούπολης το περασμένο σαββατοκύριακο όταν η λεπίδα για λίγα χιλιοστά δεν πέτυχε το 17χρονο θύμα στην καρωτίδα.

Ο τελευταίος και ο πιο τρομοκρατικός τρόπος είναι με πιστόλι. Από τα βίντεο που κυκλοφορούν έχει διαπιστωθεί ότι οι πιο σκληρές συμμορίες είναι οπλισμένες με πιστόλια που είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήθουν.

Όμως κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των συμμοριών είναι η βία που ασκούν στα θύματα τους.

Οι ανήλικοι άγνωστο πως έχουν καταφέρει να έχουν στην κατοχή τους πιστόλια και κυνηγητικά όπλα. Κόβουν την ανάσα τα βίντεο με τους οπλισμένους μαθητές. Κρατούν το πιστόλι. Ενώ σε άλλο βίντεο φαίνονται να διαθέτουν ακόμη και επαναληπτική κυνηγητική καραμπίνα.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των μελών αυτών των συμμοριών των ανήλικων είναι ο όρκος σιωπής που δίνουν όσοι συμμετέχουν σε ενδεχομένη σύλληψη τους από την αστυνομία.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Mega

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown:Έκτακτη σύσκεψη για σχολεία, κρούσματα, μετάλλαξη- Επί τάπητος η Αττική, ορατά τα νέα μέτρα