Θρήνος στο Ηράκλειο: Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε ο μικρός Ζαχαρίας που έπεσε σε βαρέλι

Νεφέλη Σκαρλίδου

Ηράκλειο: Ο 3χρονος Ζαχαρίας πάλεψε γενναία, η οικογένειά του πίστευε σε ένα δεύτερο «θαύμα», όμως αυτό δεν ήρθε, βυθίζοντας όλο την Κρήτη στο πένθος.

Το «αγγελούδι», που είχε πέσει μέσα σε βαρέλι με νερό στην αυλή του σπιτιού του, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τη μία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σκορπώντας την θλίψη στην οικογένειά του, στους γιατρούς που επί δύο μερόνυχτα έδωσαν «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή και όλη την κοινωνία του νησιού.

Το άτυχο παιδάκι από τη Λιγόρτυνο είχε δηλωθεί αρχικά νεκρό, όμως μετά από ώρες άρχισε και πάλι η καρδιά του να χτυπά, με την οικογένειά του να μιλά για «θαύμα».

Πάλεψε γενναία στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του.

«Είχα επικοινωνία εκ νέου με τους γιατρούς της ΜΕΘ στη μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Το παιδί είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι αρκετά βαριά, παραμένει διασωληνωμένο και παρακολουθείται συνεχώς από τους υπεύθυνους γιατρούς, παρακολουθούν όλα τα ζωτικά του όργανα, όλες τις αντιδράσεις. Η κατάσταση, όμως, είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα», είχε δηλώσει το βράδυ της Πέμπτης στο Newsbomb.gr η κυρία Λένα Μπορμπουδάκη, διευθύντρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

«Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση», υπογραμμιζόταν χθες στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Λίγες ώρες μετά εξέπνευσε.

Δείτε στη gallery το σημείο της τραγωδίας:

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (17/03) όταν το άτυχο παιδί, την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο, στη γειτονιά του σπιτιού του, ξέφυγε της προσοχής της οικογένειάς του. Λίγη ώρα μετά χάθηκαν τα ίχνη του με τους γονείς και τους συγγενείς του να το ψάχνουν εναγωνίως.

Το άτυχο παιδάκι, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.

Οι γονείς του το μετέφεραν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί ξεκίνησαν τις διαδικασίες της επαναφοράς του.

«Από την πρώτη στιγμή, από τις 16:17 που έχει καταγραφεί το περιστατικό, και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ και στο ΠΑΓΝΗ έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει για το παιδί. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας για δυο ώρες και 45 λεπτά δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί κάνοντας προσπάθειες για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο καρδιογράφημα που έγινε εντοπίστηκε μια μικρή αντίδραση, ένας καρδιακός παλμός και αμέσως κινήθηκε η διαδικασία για να διακομιστεί το παιδί στο ΠΑΓΝΗ», περιέγραψε η κυρία Μπορμπουδάκη στο Newsbomb.gr.

«Η προσπάθεια των γιατρών συνεχίστηκε στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια στη μονάδα του ΕΚΑΒ που συναντήθηκαν στον δρόμο και εκεί η αναισθησιολόγος διασωλήνωσε αμέσως το παιδί για το υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι τη ΜΕΘ της μονάδας παίδων του ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί πραγματικά έχουν κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν», πρόσθεσε η κυρία Μπορμπουδάκη.

Το παιδάκι άρχισε να εμφανίζει σφυγμό, την ώρα που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ να προκειμένου να παραλάβει τη σορό του - αφού πίστευαν ότι είναι νεκρό- για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του ;άτυχου παιδιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το σχέδιο για χαλάρωση των μέτρων - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, κομμωτήρια, λιανεμπόριο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved