ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Γαύδο: Συγκλονίζει ο φίλος της 27χρονης - Κυλήσαμε 80 μέτρα στον γκρεμό

Τραγωδία στη Γαύδο: Συγκλονίζει ο φίλος της 27χρονης - Κυλήσαμε 80 μέτρα στον γκρεμό

Η μαρτυρία του φίλους της νεαρής κοπέλας συγκλονίζει, «λύθηκε το χειρόφρενο και κυλήσαμε 80 μέτρα»

Λεπτομέρειες για το πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία στη Γαύδο, που στοίχησε τη ζωή στην 27χρονη φοιτήτρια, έδωσε ο φίλος και συνοδηγός της, μιλώντας στον ANT1 από το νοσοκομείο όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Η μαρτυρία του φίλου της νεαρής κοπέλας συγκλονίζει, «λύθηκε το χειρόφρενο και κυλήσαμε 80 μέτρα» είπε και συμπλήρωσε «ρεμβάζαμε, είχε ωραία βραδιά, είχαμε φάει τα σουβλάκια μας». «Δεν έχω λόγια, φαντάζομαι μόνο τους γονείς της πώς θα είναι», είπε.

Συνεχίζοντας για το πώς έγινε η τραγωδία ανέφερε «όταν τελικά σταμάτησε το αυτοκίνητο», -σημειώνοντας το πόσο ατελείωτη ήταν η στιγμή-, «άκουγα κάτι σαν να τρέχει» και τότε ήταν που αποφάσισε να βγάλει από το όχημα την κοπέλα. «Πονούσε το πόδι της, της έβαλα μια κουβέρτα που ήταν στο αμάξι, βρήκα και το κινητό μου, ήταν 5 και κάτι».

«Εκεί δεν έπιανε ούτε το 112, τίποτα, και πήγα να πάω πάνω για να πιάσω σήμα», συνέχισε, εξηγώντας πως ανέβηκε ξυπόλητος και με σπασμένα πλευρά για να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια. Η Κορίνα όμως, είπε «είχε τις αισθήσεις της, μου μιλούσε».

Σήμερα η κηδεία της 27χρονης

Ο τόπος καταγωγής της άτυχης κοπέλας, η Κέρκυρα, έχει βυθιστεί στο πένθος από τον ξαφνικό χαμό της Κορίνας. Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει σήμερα Τετάρτη στην Κέρκυρα στον Ιερό Ναό Καναλίων στις 5 το απόγευμα.

Τραγικές φιγούρες, φυσικά, οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Όλα ξεκίνησαν όταν η φοιτήτρια πήγε μια βόλτα με τον φίλο της και για άγνωστη αιτία το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε στο γκρεμό στην περιοχή Βαθύ Σελί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να λύθηκε το χειρόφρενο.

Ο 40χρονος οδηγός του αυτοκίνητου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το flashnews.gr, στις όποιες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής υπήρξαν ότι η κοπέλα μπορεί να έζησε 5 και 6 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης που πραγματοποίησε χθες την ιατροδικαστική εξέταση είναι κατηγορηματικός, ότι δηλαδή αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί αφού η κοπέλα, εκτός από ακάσχετη αιμορραγία είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της, που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

"Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα", επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να πει κάποιος επακριβώς, το πότε.

Ο κύριος Μπελιβάνης πάντως μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκουν που μιλούν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να "φύγει" η άτυχη φοιτήτρια αφού όπως τονίζει "η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως "σημάδι ζωής" και είναι κάτι το οποίο μου χει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες".

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση