ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο τη Μεγάλη Εβδομάδα - Δείτε ποιες ώρες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο τη Μεγάλη Εβδομάδα - Δείτε ποιες ώρες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών το μεσημέρι της Τετάρτης και φαίνεται ότι τα μέλη της έχουν καταλήξει στις αποφάσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, την Μεγάλη Εβδομάδα αλλάζει το ωράριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και από τις 9 μετατίθεται στις 10 το βράδυ, λόγω των λειτουργιών στις Εκκλησίες.

Οι ειδικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει και στην ημερομηνία του ανοίγματος της εστίασης, η οποία ανεβάζει ρολά αμέσως μετά το Πάσχα και ειδικότερα στις 3 Μαΐου. Ως συνέπεια του ανοίγματος των εστιατορίων χαλαρώνει ακόμα περισσότερο η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα ισχύει από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Παράλληλα, σε συμφωνία έφτασε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως όλα δείχνουν, το άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου.

Πάσχα στην εκκλησία

Παράλληλα οι επιστήμονες εμφανίζονται προβληματισμένοι για τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και κυρίως για το βράδυ της Ανάστασης.

Η ανησυχία τους έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού που θα αυξήσουν περαιτέρω το ιικό φορτίο, γεγονός που τους οδηγεί στους σχεδιασμούς για επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας εντός του Μαΐου και βεβαίως το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον Επιτάφιο προκρίνεται η περιφορά του σε εξωτερικούς χώρους με μάσκες και αποστάσεις.

Επίσης οι λοιμωξιολόγοι φέρεται να έχουν καταλήξει για τον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στις εκκλησίες και ο οποίος θα είναι βάση των τετραγωνικών του ναού.

Για την Ανάσταση η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ σε εξωτερικούς χώρους, ενώ για μόνο το Μεγάλο Σάββατο συζητείται η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 10.30.

Το πασχαλινό τραπέζι

Σε ό,τι αφορά στο πασχαλινό τραπέζι ο σχεδιασμός προβλέπει να ακολουθηθεί το μοντέλο των Χριστουγέννων.

Η μετακίνηση, δηλαδή, να γίνεται με αποστολή sms με κωδικό 6 στο 13033 και στα τραπέζια σε σπίτια να βρίσκονται έως δύο οικογένειες που ίσως να προταθεί να έχουν κάνει self test.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: «Όχι» στο άνοιγμα από τους λοιμωξιολόγους - «Κλείδωσε» το Πάσχα στην πόλη