ΕΛΛΑΔΑ

Το Πάσχα της... αναστροφής: «Μπλόκα» στα διόδια και ουρές χιλιομέτρων - Έλεγχοι σε λιμάνια και ΚΤΕΛ

Το Πάσχα της... αναστροφής: «Μπλόκα» στα διόδια και ουρές χιλιομέτρων - Έλεγχοι σε λιμάνια και ΚΤΕΛ
InTime

Αυστηροί έλεγχοι και «μπλόκα» στα διόδια και τις εθνικές οδούς σε όλη τη χώρα, για να αποτραπούν οι μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα. Εντατική επιτήρηση από τις αρχές και σε λιμάνια και ΚΤΕΛ. Παίρνουν ξανά ζωή τα εξοχικά εντός Αττικής.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό και εγκαταλείφθηκε κάθε ελπίδα για Πάσχα στο χωριό, το μείζον θέμα για τις Αρχές ήταν να καταφέρουν να ελέγξουν όσους θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν τα μέτρα. Το Newsbomb.gr με συνεχή ρεπορτάζ είχε ενημερώσει για το πλάνο που υπήρχε, έτσι ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να αποτραπούν όλοι όσοι θα επιχειρήσουν να «σπάσουν» τα μπλόκα και να βρεθούν στην περιφέρεια, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο περιοχές που δεν είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά προερχόμενοι από τα «κόκκινα» αστικά κέντρα.

Όπως συμβαίνει σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, έτσι και τη Μεγάλη Πέμπτη, η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη και στις δυο εθνικές οδούς, με την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και επιθεωρητές και επιθεωρήτριες της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, να διενεργούν συνεχείς ελέγχους. Εκατοντάδες είναι τα οχήματα που αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή, καθώς δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και να βρεθούν στα χωριά και τα εξοχικά τους εκτός Αττικής, ενώ πολύ αυξημένοι είναι οι έλεγχοι τόσο στα λιμάνια όσο και στα ΚΤΕΛ για τον ίδιο λόγο.

Στο πρωινό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr ενημερωθήκατε για την κατάσταση, ενώ ενδεικτικές είναι και οι φωτογραφίες που ακολουθούν από τα διόδια της Ελευσίνας, για το πλήθος των ελέγχων και τις ουρές χιλιομέτρων που έχουν δημιουργηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019, που ήταν και το τελευταίο «ελεύθερο» Πάσχα μέχρι σήμερα, από τα διόδια των Αφιδνών είχαν περάσει πάνω από 100.000 αυτοκίνητα τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ σήμερα (29.04) πέρασαν 16.851 ως τις 14:00 το μεσημέρι. Οι έλεγχοι είναι αυστηροί κι όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν από τα «μπλόκα» που έχουν στήσει οι αρμόδιες αρχές.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, έχουν αρχίσει να παίρνουν ζωή τα εξοχικά εντός Αττικής και γενικότερα αυτά που είναι κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα. Πολλοί είναι αυτοί που ήδη έχουν μετακινηθεί σε παραθαλάσσιες περιοχές ενώ άλλοι νοικιάζουν εξοχικά και βίλες ακόμα και για την Κυριακή του Πάσχα, όπως μεταδίδουν τα σχετικά ρεπορτάζ.

«Άνοιξαν» σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Από σήμερα, άλλωστε, απελευθερώθηκαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε όλη τη χώρα. Οι υπερτοπικές μετακινήσεις, από νομό σε νομό δηλαδή, συνεχίζουν να απαγορεύονται ως τις 10 Μαΐου. Σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας, ως γνωστόν από τη Μεγάλη Δευτέρα η απαγόρευση έχει μετατεθεί για τις 22:00 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, θα ξεκινάει από τις 23:00 το βράδυ.

Παραμένει το SMS μέχρι τις 15 Μαΐου

Η αποστολή SMS στο 13033 θα συνεχιστεί για κάθε είδους κατ' εξαίρεση μετακίνησης, μέχρι και τις 15 Μαΐου. Για να μετακινηθεί κάποιος στα καταστήματα της εστίασης που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, θα πρέπει να στέλνει το SMS με κωδικό 6. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως στα καταστήματα αυτά θα απαγορεύεται η μουσική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Ποια αποκλιμάκωση – Φόβοι για «έκρηξη» κρουσμάτων μέσα στο Μάϊο