ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Μπλόκα» παντού! Γυρίζουν πίσω τους «ανυπάκουους» - Έλεγχοι και με drones

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Μπλόκα» παντού! Γυρίζουν πίσω τους «ανυπάκουους» - Έλεγχοι και με drones

Οι αυστηροί έλεγχοι στα διόδια για τις μετακινήσεις λόγω Πάσχα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, σύμφωνα με την τροχαία η έξοδος των οχημάτων από τις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, είναι αυξημένη τις τελευταίες ώρες.

Εντατικοί συνεχίζουν να είναι οι έλεγχοι για την αποφυγή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και την έξοδο επίδοξων εκδρομέων από την πρωτεύουσα ενόψει του Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, αυξημένη είναι η κίνηση συγκριτικά με τις προηγούμενες ήμερες. Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως, όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα θα επιχειρήσουν να φύγουν αρκετοί πολίτες, χωρίς ωστόσο να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επί ποδός βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί και κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και ελέγχουν εξονυχιστικά τους οδηγούς που επιχειρούν να περάσουν από τα διόδια. Το τελευταίο 24ωρο έχουν γυρίσει πίσω 47 οχήματα, ενώ καταγράφηκαν δύο παραβάσεις.

Οι Αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν «περνούν» οι δικαιολογίες για αγροτικές εργασίες, έκτακτες βλάβες, παροχή βοήθειας και όσοι οδηγοί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα θα τιμωρούνται με πρόστιμο και θα κάνουν αναστροφή για το σπίτι τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες.

Σημειώνεται ότι από σήμερα είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο που σημαίνει ότι και από τα δύο διόδια μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα που κατευθύνονται σε περιοχές που βρίσκονται μετά από τους σταθμούς αλλά εντός της περιφέρειας Αττικής.

«Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και εντατικοί σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Όχι, βέβαια, μόνο στα διόδια των εθνικών οδών, αλλά και στους παραδρόμους τους, σε ΚΤΕΛ και λιμάνια», αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ. «Καλό θα ήταν να μην επιχειρήσουν πολίτες να προσπαθήσουν να φύγουν για το Πάσχα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, γιατί θα ταλαιπωρηθούν χωρίς λόγο, αφού θα υποχρεωθούν να γυρίσουν πίσω», επισημαίνουν.

Στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. που θα δίνουν ζωντανά εικόνα για την κίνηση των οχημάτων στα κεντρικά οδικά δίκτυα.

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής.

Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα.

Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι ισχύει από σήμερα για SMS, μετακινήσεις και εκκλησίες - Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση