ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χίο: «Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία χωριά, αισιοδοξούμε», λέει ο Δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Φωτιά στη Χίο: «Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία χωριά, αισιοδοξούμε», λέει ο Δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Φωτιά Τώρα: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στα βορειοδυτικά της Χίου - Επί ποδός Πυροσβεστική και τοπικές Αρχές - Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία χωριά - «Αισιοδοξούμε», λέει στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι τοπικές Αρχές του Δήμου από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 6.45 το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουλίου 2021 κοντά στο χωριό Κατάβαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στου astraparis, η φωτιά ξεκίνησε πάνω από τα καταστήματα στον επαρχιακό δρόμο και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Εκκενώθηκαν τρία χωριά

Υπό το φόβο των βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, τρία χωριά που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν προληπτικά.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος της Χίου, κ. Καρμαντζής Σταμάτιος πρόκειται για την Κατάβαση, τη Σιδουρούντα και τη Διεύχα.

«Η φωτιά αυτήν ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι νωρίς ακόμα να πούμε κάτι, αλλά αισιοδοξούμε. Προχωρήσαμε προληπτικά στην εκκένωση της Κατάβασης και της Σιδηρούντας, από όπου απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι. Προς το παρόν δεν έχει καεί κανένα σπίτι και παραμένουμε στο σημείο με την Πυροσβεστική», τόνισε νωρίτερα στο Newsbomb.gr ο κ. Καρμαντζής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 52 πυροσβέστες και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας xiakoslaos.gr, ως αιτία για την πρόκληση της πυρκαγιάς πιθανολογείται ότι προήλθε από το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ.

Δείτε απίστευτα εναέρια πλάνα από τη φωτιά:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραφήνα: Τουλάχιστον 14 τα θετικά κρούσματα κορονοϊού από το πλοίο που ήρθε από την Ίο